Foto: DELFI
Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) būtiski pilnveidojusi savus e-pakalpojumus https://e.csdd.lv. Viens no būtiskākajiem jauninājumiem šogad ir korporatīvo klientu e-servisa sistēmas izveide. Tā nodrošina lietotājiem iespēju operatīvi un nepastarpināti veikt izmaiņas un atzīmes tiešsaistes režīmā CSDD Transportlīdzekļu un to vadītāju reģistrā.

Uzņēmumi, bankas, līzinga kompānijas, transportlīdzekļu tirgotāji, ārstniecības iestādes, tiesu izpildītāji – jau vairāk nekā divi tūkstoši CSDD korporatīvo klientu – nodarbojas nevis ar papīra iesniegumu drukāšanu un to nogādāšanu CSDD, bet izmanto e-servisa sistēmu. Šīs sistēmas ietvaros katrai klienta kopai pielāgoti e-servisi sniedz nepieciešamo informāciju un ļauj veikt vajadzīgās atzīmes CSDD reģistrā. Rezultātā notiek tūlītēja informācijas apmaiņa starp dažādām struktūrām, tiek ietaupīts laiks un uzlabota pakalpoju drošība. Šis ir arī videi draudzīgs pakalpojums, jo netiek izmantots papīrs.

Strādājot pie pakalpojumu attīstības, CSDD ir radījis jaunu pakalpojumu sniegšanas platformu, kura paplašinās, aptverot arvien jaunas klientu grupas – auto pārstrādes uzņēmumi un autoskolas. Piemēram, ja iepriekš, beidzoties līzinga līgumam, cilvēkam bija jādodas uz finanšu iestādi, kura sagatavoja virkni dokumentu, kurus iesniegt CSDD un tikai tad varēja veikt transportlīdzekļa īpašnieku maiņu. Tagad šī procedūra ir vienkāršota, finanšu iestāde izdara drošu atzīmi reģistrā, bet auto ieguvējs dodas uz CSDD un veic transportlīdzekļa pārreģistrāciju.

Savukārt pērn CSDD izstrādātie un īstenotie e-pakalpojumi saņēma informācijas un komunikāciju tehnoloģiju gada balvu "Platīna pele 2010" – augstāko novērtējumu e-pakalpojumu jomā, kategorijā "E-pārvalde un e-pakalpojumi".

E-pakalpojumi ir dialogs ar autovadītāju, šos pakalpojumus CSDD piedāvā kopš 2009. gada, savukārt šogad to lietotāju skaits palielinājies par 52 689 klientiem, sasniedzot 218 453 lietotājus.

Interneta vietnē https://e.csdd.lv ikvienam ir iespēja reģistrēties un kļūt par CSDD e-pakalpojumu lietotāju. Reģistrētajiem klientiem, ir iespēja bez maksas un jebkurā laikā uzzināt informāciju par sevi, savu transportlīdzekli, par nodokļu atlaidēm, par OCTA polises derīguma termiņu; saņemt vienas dienas atļauju; reģistrēt velosipēdu; pieteikties autovadītāja eksāmenam; veikt maksājumus, kā arī saņemt virkni pakalpojumu ērtākai un mierīgākai dzīvei.

Nākamā gada sākumā pēc nejaušības principa tiks izvēlēti seši CSDD e-pakalpojumu klienti, kuri saņems ekskluzīvos Motormuzeja kalendārus – trīs klientus, kuri decembrī reģistrējušies CSDD e-pakalpojumiem un veikuši maksājumus, kā arī vēl trīs klientus, kuri maksājumus CSDD e-pakalpojumos veikuši visa 2011. gada laikā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!