Foto: Publicitātes foto

Šo sestdien, 1. jūnijā, Ceļu satiksmes drošības direkcija (CSDD) un "Ceļu Skola" aicina ikvienu novērtēt dzīvības vērtās priekšrocības, ko sniedz droša satiksme, tostarp – drošības jostu lietošana automašīnās.

CSDD auto apgāšanās stends jeb simulators ļauj piedzīvot sajūtas, kādas ir satiksmes negadījuma laikā, mašīnai apgāžoties vai metot kūleņus. Savukārt "Ceļu Skolas" simulators paredzēts mazākajiem satiksmes dalībniekiem, uzskatāmi demonstrējot, kas notiek, ja neesi piesprādzējies brīdī, kad auto strauji bremzē. Abus simulatorus būs iespējams izmēģināt bez maksas "Auto entuziastu ģimenes dienā" autosalonā "Inchcape Motors", Rīgā, Skanstes ielā 4a, 1. jūnijā, no pulksten 11 līdz 15.

Mazākajiem ceļu satiksmes dalībniekiem un pasažieriem kopā ar raidījuma "Ātruma cilts" vadītāju Sanitu Pelēķi būs iespēja piedalīties "Ceļa Skolā", kur izglītos mazākos par drošību uz ceļa un automašīnās. Atgādinās par drošības jostu lietošanu un svarīgāko, kas jāievēro vecākiem, pašiem bērniem un ikvienam ceļu satiksmes dalībniekam.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!