Foto: Vida Press

Slavenais amerikāņu aktieris Roberts de Niro attēlos leģendāro "Ferrari" izveidotāju Enco Ferari lielbudžeta filmā, kas tiks uzņemta Itālijā, vēsta ārzemju mediji.

"Tas ir liels pagodinājums un prieks izstāstīt pasaulei stāstu par neparasta cilvēka dzīvi, kurš pārveidoja automobiļu pasauli," intervijā itāļu izdevumam "Il Messaggero" saka 71 gadu vecais de Niro.

Filmu par Enco Ferari, kurš 1947. gadā izveidoja autobūves kompāniju "Ferrari" un vēlāk F-1 komandu, uzņems bijušais fotogrāfs Džanni Bocači sadarbībā ar de Niro piederošo filmu kompāniju "Tribeca Enterprises". Paredzēts, ka uz ekrāniem tā nonāks 2016. gadā.

"Filma sauksies "Ferrari" un tā būs balstīta un patiesu un leģendāru stāstu," saka režisors. "Filmai atvēlēts iespaidīgs budžets un darbība aptvers ilgu laika periodu - no 1945. gada līdz 80. gadiem."

Enco Ferari mūžībā aizgāja 1988. gadā, 90 gadus vecumā. Viņa 1929. gadā izveidotā komanda "Scuderia Ferrari", kas sākotnēji izmantoja "Alfa Romeo" mašīnas, kopš 1950. gada ir izcīnījusi 16 F-1 čempionu titulus un ir viena no veiksmīgākajām F-1 komandām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!