Foto: Publicitātes foto

Jēkabpilī jau otro gadu norisinājies ultramaratons, kurā dalībnieki tika izaicināti ik stundu noskriet 6,7 kilometrus. Sacensības ilgst līdz brīdim, kad palicis viens dalībnieks. Pērn pasākums izvērtās 46 stundu garumā, bet šogad tas noslēdzās pēc 33 stundām. Par uzvarētāju vairāk nekā 130 dalībnieku vidū kļuva rekordists no Valmieras Ritvars Kalniņš, kuram šoreiz sīvāko konkurenci sastādīja Igaunijas pārstāvis. Dāmu konkurencē labākā bija Gita Muceniece, kura skrēja 21 stundu.

Izaicinājumu ik stundu noskriet 6,7 kilometru garu distanci apkārt Radžu ūdenskrātuvei Jēkabpilī pieņēma 135 sporta entuziasti. "Backyard ultra" sacensības ir ultramaratona veids, kurā uzvarētāju nosaka nevis ātrums, kādā veikta distance, bet gan tas, kurš visilgāk spēj izturēt skrējienu. Katras jaunas stundas sākumā dalībniekiem no jauna ir jāstājas uz starta līnijas – līdz brīdim, kad palicis viens dalībnieks, kurš arī ir uzvarētājs. "Laika limits atļauj cilvēkiem arī pastaigāt pa vidu. Ja viņi nespēj visu noskriet, viņi noskrien pusaplīti, viņi var otru pusi mierīgi paspēt ātrā solī vienas stundas laikā iekļauties. Ja viņš spēj visu stundu noskriet, tad viņam ir laiks atpūsties līdz jaunas stundas sākumam," saka sacensību organizators Rūdolfs Bondars.Daļa dalībnieku nebija ieradušies ar mērķi uzvarēt. Ņemot vērā, ka nevar paredzēt sacensību ilgumu, dalībniekiem bija iespēja izvietot teritorijā savas teltis, tāpat organizatori bija parūpējušies par ugunskuru, karstu ūdeni un augļiem.

Līdz pirmās dienas vakaram vairāk nekā puse dalībnieku bija izstājušies, bet izturīgākie turpināja cīņu tumsā. Katra jauna nostāšanās uz starta līnijas no dalībniekiem prasīja arvien lielāku gribasspēku, jo, tuvojoties naktij, daudzi izjuta nogurumu. Daži pieņēma lēmumu izstāties, bet daži apsvēra tādu iespēju.

Daļa dalībnieku nebija ieradušies ar mērķi uzvarēt. Ņemot vērā, ka nevar paredzēt sacensību ilgumu, dalībniekiem bija iespēja izvietot teritorijā savas teltis, tāpat organizatori bija parūpējušies par ugunskuru, karstu ūdeni un augļiem.

Līdz pirmās dienas vakaram vairāk nekā puse dalībnieku bija izstājušies, bet izturīgākie turpināja cīņu tumsā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!