Foto: Publicitātes foto

Komerctransports veido lielu daļu no satiksmes plūsmas uz Latvijas ceļiem, kā arī diemžēl tiek bieži iesaistīts satiksmes negadījumos. Lai uzlabotu kopējo satiksmes drošību Latvijā, jau trešo gadu no 15. septembra ikvienam uzņēmumam iespējams pieteikties "Balta" gada balvai "Drošākais uzņēmuma autoparks", ko organizē apdrošinātājs "Balta" sadarbībā ar LR Satiksmes ministriju un "Drošas Braukšanas Skolu".

Kā norāda pagājušā gada konkursa laureāti – pasažieru pārvadātājs "Ventspils reiss" un transporta pakalpojumu sniedzējs "Kurbads un Ko" –, pēc uzvaras viesojoties drošas braukšanas apmācībās Austrijā, secinājuši: lai arī uzņēmuma autoparka tehniskais stāvoklis būtiski ietekmē kopējo satiksmes drošību, taču autoparkā tomēr pats būtiskākais ir cilvēks, viņa drošība un mijiedarbība ar tehniku.

"Sava autoparka izvērtēšana ir būtiska gan no praktiskā, gan teorētiskā skatupunkta, tāpēc "Balta" gada balva "Drošākais uzņēmumu autoparks" sevi ir pieteikusi kā vēstnesi, ka drošības nekad un nekur nevar būt par daudz. Tas attiecas gan uz izvēlēto tehniku un tās pareizu un efektīvu uzturēšu, gan uzņēmuma darbinieku profesionālu apmācību un aprūpi. Tās ir lietas, kurās ir vērts ieguldīt, īpaši cilvēkos," norāda pasažieru pārvadātāja "Ventspils reiss" personāla daļas un kvalitātes vadītāja Ginta Rassa.

Arī "Kurbads un Ko" pārstāvē L. Pikāne norāda, ka, pateicoties dalībai konkursā, uzņēmums ir kļuvis pārliecinātāks par savu autoparka kvalitāti un darbiniekiem. "No ekspertiem esam guvuši pozitīvu vērtējumu tam, ka protam efektīvi uzturēt savu autoparku, kā arī vēlreiz apliecinājām paši sev, ka darbinieku apmācībai uzņēmumā ir augsta pievienotā vērtība. Tas arī bija viens no svarīgākajiem faktiem, ko pozicionēja konkursa eksperti – pats galvenais tomēr ir cilvēks. Gan tas cilvēks, kurš strādā uzņēmumā, gan tas, kurš izmanto mūsu sniegtos pakalpojumus. Tieši tāpēc mēs, "Kurbads un Ko" pārstāvji, darām daudz un visu iespējamo, lai mūsu autoparka transportlīdzekļi būtu komfortabli, ergonomiski autovadītājiem un pasažieriem, kā arī draudzīgi apkārtējai videi," papildina L. Pikāne.

Pagājušā gada konkursa laureātiem bija iespēja doties apmācību ceļojumā uz Austriju, kur profesionāļi sniedza gan teorētiskus padomus, gan arī praktiskas pamācības droša uzņēmuma autoparka uzturēšanai.

"Kurbads un Ko" pārstāve L. Pikāne stāsta: "Darbinieki, kuri devās apmācību ceļojumā, atzina, ka brauciens un apmācības bijušas ļoti noderīgas ne tikai uzņēmuma autoparka attīstībai, bet arī pašu darbinieku profesionalitātei. Tika iegūtas jaunas teorētiskās un praktiskas zināšanas drošā braukšanā, kā arī praktiski apliecinājumi par automašīnas ABS sistēmas darbību uz slidena ceļa. Šis apmācību ceļojums viennozīmīgi sniedza mums nepieciešamas iemaņas, lai mēs justos vēl pārliecinātāk savā uzņēmuma darbībā – gan rūpējoties par komerctransportu tehnisko kvalitāti, gan darbinieku un pasažieru drošību."

Uzņēmumi atzīst, ka balvā iegūtās apmācības devušas apliecinājumu, ka darbinieku un pašu cilvēku apmācībai ir liela nozīme. Ieguldot ne tikai "dzelžos" jeb pašos transportlīdzekļos, bet arī cilvēkos, pozitīvais efekts ir jūtams. Arī ikdienā esot jūtamas pozitīvas pārmaiņas, attieksme, rūpība un lojalitāte no darbinieku puses, kas ir svarīgi ikvienam darba devējam un ko pēc tam izjūt arī uzņēmumu klienti.

Uzņēmuma "Ventspils reiss" pārstāve G.Rassa ir pārliecināta, ka dalība šajā konkursā bijis nozīmīgs ieguvums, ar kuru var lepoties. "Atkārtoti piedaloties "Balta" gada balvā, ieguvām titulu "Drošākais uzņēmuma autoparks 2013". Esam gandarīti par saviem panākumiem un novērtējumu, līdz ar to uz autobusiem esam izvietojuši uzlīmes "Drošākais pasažieru pārvadātājs". Šis tituls uz ikviena mūsu autobusa norāda, ka uzņēmumam "Ventspils reiss" rūp pasažieru un auto vadītāja drošība, kā arī mēs esam par Latvijas satiksmes drošības uzlabošanu. Papildus tam arī divi no mūsu uzņēmuma pārstāvjiem ieguva iespēju piedalīties drošas braukšanas apmācībās Austrijā. Tā bija patiesi lieliska iespēja iegūt ne tikai teorētiskas, bet arī praktiskas zināšanas no profesionāliem pasniedzējiem, tāpēc augstu vērtējam šo iespēju," stāsta G.Rassa.

Pieteikties "Balta" gada balvai iespējams saitē šeit.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!