Jaunās paaudzes amerikāņu muskuļauto "Dodge Challenger" visjaudīgākā modifikācija "SRT Hellcat", kas attīsta 707 zirgspēku jaudu, Eiropas tirgū oficiāli nav pieejama. Tomēr vācu tūninga kompānija "GeigerCars" nodrošina tās "pelēko" importu Vecajā pasaulē. Cena gan salīdzinājumā ar ASV tirgū būs diezgan sālīta – no 86 tūkstošiem eiro.

"Dodge Challenger SRT Hellcat" aprīkots ar 6,2 litru V8 kompresormotoru, kas attīsta 707 zirgpsēku jaudu un 880 ņūtonmetru griezes momentu. Atkarībā no klienta vēlmes, motors tiek sajūgts vai nu ar sešpakāpju manuālo vai astoņupakāpju automātisko transmisiju.

Īpaši jaudīgais amerikāņu muskuļauto no vietas līdz 100 km/h paātrinās 3,7 sekundēs un maksimāli sasniedz 320 km/h.

"Hellcat" modifikācija jau standartā būs aprīkota ar 20 collu riteņu diskiem un "Brembo" sešcilindru bremžu mehānismiem. Tāpat šim jaudīgajam automobilim būs adaptīvā šasija ar četriem darbības režīmiem – "Sport", "Track", "Default" un "Custom", kas ietekmē arī stūres sistēmas, akseleratora pedāļa un pārnesumkārbas darbības algoritmus.

Lai arī 86 tūkstoši eiro par amerikāņu muskuļauto varētu šķist daudz, "GeigerCars" mierina, ka tādas jaudas un dinamikas Eiropas ražojuma auto tik un tā ir dārgāki.

ASV tirgū "Dodge Challenger SRT Hellcat" maksā no 64 900 dolāru (60 440 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!