Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Audi" vienojusies ar "Fiat Chrysler Automobiles" (FCA) aliansi par "Q2" un "Q4" nosaukumu izmantošanu vācu markas apvidus automobiļiem, paziņojis "Audi" vadītājs Ruperts Štadlers.

"Mēs viens otram apsolījām, ka publiski neatklāsim nosacījumus, ar kādiem izmantosim šos nosaukumus. Mēs tos mēģinājām iegādāties jau pirms vairākiem gadiem, bet mums atteica, piebilstot, ka tos nepārdos nekad. Tomēr biznesā nekad nedrīkst teikt nekad. Šogad vēlreiz vērsos pie FCA ar jaunu piedāvājumu, pārrunājām to un vienojāmies," presei paziņojis Štadlers.

Līdz šim FCA nosaukumu "Q2" izmantoja modifikācijām ar pašbloķējošo diferenciāli modeļos "Alfa Romeo 147" un "159", bet "Q4" – "Alfa Romeo" un "Maserati" markas automobiļu versijām ar pilnpiedziņu.

Gaidāms, ka "Q2" nosaukumu iegūs "Audi" topošais mazais apvidus automobilis. Spēkrats būs izgatavots uz VW koncerna modulārās platformas MQB un iegūs tādus pašu dzinēju piedāvājumu kā "A1" modelis. Pēc provizoriskas informācijas, "Audi Q2" tiks prezentēts jau šajā pavasarī Ženēvas autoizstādē.

Savukārt "Audi Q4" būs nākamās paaudzes "Q3" apvidus automobiļa "kupejas versija". Kad tamlīdzīgs apvidnieks, kas tiks pozicionēts starp "Q3" un "Q5", nonāks tirdzniecībā, pagaidām nav zināms.

Iepriekš par FCA atteikumu "Audi" pārdot "Q2" un "Q4" tika ziņots tieši pirms gada. Toreiz tika ziņots, ka vācu autoražotājs par šiem nosaukumiem piedāvājis "milzu naudu", bet itāliešu koncerns atteicies no piedāvājuma.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!