Foto: Publicitātes foto

Par godu Latvijas valsts simtgadei 100 "BMW Motorrad Latvija" fanu devās 450 kilometru garā braucienā Rīga - Valka - Rīga, vienlaikus svinīgi atklājot arī motobraukšanas sezonu, informēja "BMW Motorrad" zīmola vadītājs Latvijā Jurģis Bergs.

Brauciens notika sestdien, 28. aprīlī – tajā pašā dienā, kad notika kopējā moto sezonas atklāšana Latvijā.

"Šis maršruts nav izvēlēts nejauši. Tieši Valkā 1917. gadā tika dibināta Latviešu pagaidu Nacionālā padome, kura pieņēma lēmumu par Latvijas valsts robežas apvienošanu un pirmoreiz oficiāli deklarēja savas darbības mērķi – neatkarīgas nacionālas valsts izveidošanu. Tādēļ mums šķita tikai pašsaprotami apmeklēt un godināt vietu, kurā ir pieņemts mums visiem tik svarīgs lēmums," stāsta Bergs.

Valkā motociklisti iepazinās ar Valkas vēsturi, uzzināja par aktuālo demogrāfisko un ekonomisko situāciju pilsētā Valkas Jāņa Cimzes ģimnāzijas vēstures skolotāja pavadībā. Visi 100 motociklisti veica goda apli ap pilsētu, iebraucot arī Valgā, Igaunijā.

Izvēlētajā maršrutā Rīga - Valka - Rīga braucēji pavadīja vairāk nekā deviņas stundas un apmeklēja vairākus nozīmīgus kultūrvēsturiskus objektus, tostarp Valkas novadpētniecības muzeju un Igates pili. Ceļš turp vijās no Rīgas cauri Melturiem, Cēsīm, Valmierai, Strenčiem, apstājoties pie Amatas tilta. Bet atpakaļ braucēji devās cauri Rūjienai, Mazsalacai, Limbažiem un Igatei.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!