Foto: AP/Scanpix

ASV iedzīvotājs Niks Stafords nodokļus par saviem automobiļiem trīs tūkstošu dolāru apmērā ieradies Transporta departamentā nomaksāt ar 300 tūkstošiem monētu, kas sabērtas kopumā piecās ķerrās. Šādi viņš rīkojis protesta nolūkā, jo jau ilgāku laiku ir juridiskā konflitkā ar Transporta departamentu.

Konflikts aizsācies pērnā gada septembrī, kad viņš piezvanījis uz Transporta departamentu un vēlējies uzzināt atsevišķu šī departamenta nodaļu tālruņa numurus, lai sev interesējošos jautājumus varētu uzdot pa tiešo, nevis tiktu bezgalīgi pāradresēts caur centralizēto tālruņu līniju. Viņš šos tālruņa numurus esot ieguvis, bet adresāti nav vēlējušies atbildēt uz interesējošajiem jautājumiem, jo "šie neesot publiski tālruņa numuri".

Stafords vēlējies šo netaisnību virzīt tālāk un pieprasījis vēl citu Transporta departamenta nodaļu tālruņa numurus. Šoreiz departaments viņam to atteicis. Tad nu ar šādu demokrātiju neapmierinātais amerikānis vērsies tiesā, kura prasību noraidījusi, jo atbildētājs iesniedzis vēlamos tālruņa numurus. Stafords arī ar to nebijis mierā, jo "patiesībā ne jau man tos tālruņa numurus vajag", bet gan "atklātu un pretimnākošu valsts iestāžu darbu".

Lai konfliktam pieliktu punktu, viņš Transporta departamentā ieradies ar piecām ķerrām, kuras ir pilnas ar monētām, lai nomaksātu nodokļus par saviem abiem automobiļiem kopumā par 2987,45 dolāriem. Departamenta darbiniekiem bija nepieciešamas septiņas stundas darba, lai pārskaitītu monētas.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!