Foto: Publicitātes foto

Motosportists Rainers Cītlovs ar "Volkswagen" pikapu veica ceļu no Dakaras līdz Maskavai trijās dienās, četrās stundās un 54 minūtēs. Tādējādi Cītlovs un viņa komanda uzstādījuši pasaules rekordu, veicot ātrāko braucienu no Dakaras līdz Maskavai.

Braucienā tika izmantots "Volkswagen Amarok" pikaps versijā "V6 TDI", kas bija aprīkots ar jaunajām "Goodyear Wrangler All-Terrain Adventure" riepām, kuras bija piemērotas gan tuksnešainā Sāhelas reģiona irdenajās smiltīs, gan uz atšķirīgās kvalitātes Austrumeiropas ceļiem.

Pēc starta Dakarā 22. aprīlī Cītlovs, Krievijas blogeris Pjotrs Bakanovs un žurnālists Georgijs Globa veica vairāk nekā 8000 kilometru, rekordātrumā veicot ceļu cauri 10 valstīm un ierodoties Maskavā 25. aprīlī, pulksten 09.55, pēc vietējā laika.

Līdzīgi kā savos iepriekšējos izaicinājuma braucienos, Cītlovs iegūtos līdzekļus ziedoja labdarībai. Šoreiz līdzekļi tika ziedoti Senegālas SOS Bērnu ciematam, ko viņš apciemoja tieši pirms brauciena uzsākšanas. Cītlovs ziedoja apmēram 20 eirocentus par katru nobraukto kilometru, kas kopumā veido 1500 eiro.

"Jūtamies saviļņoti, ka spējām veikt braucienu rekordcienīgā ātrumā. Tas bija aizraujošs ceļojums, kura laikā piedzīvojām visdažādākos laika apstākļus un ceļus," pēc ierašanās Maskavā medijiem sacīja Cītlovs.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!