Foto: DELFI

Pirmdien, 6. jūlija, mediji bija aicināti uz BMW sportisko "M" modeļu izmēģinājumu braucieniem Biķernieku trasē, kurā nu ir uzklāta jauna asfalta kārta. Neskatoties uz aizvadīto dienu saulainajiem laika apstākļiem, pirmdienas pēcpusdienā sāka līt samērā stiprs lietus. Tomēr tas braukšanas prieku un ātrumu nemazināja, ļaujot pārliecināties, ka šiem lieliskās vadāmības BMW automobiļiem nav nelabvēlīgu laikapstākļu.

Izmēģinājumiem bija pieejams sportiskais sedans "BMW M3" un kupeja "M4". Šie aizmugurējās riteņu piedziņas automobiļi aprīkoti ar trīslitru sešcilindru turbopūtes motoru, kas attīsta 431 zirgspēku jaudu un 550 ņūtonmetru griezes momentu. Gan sedans, gan kupeja no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,3 sekundēs (4,1 sekundē – versijā ar sekvenciālo pārnesumkārbu).

Trešais "M" modelis izmēģinājumiem Biķerniekos bija jaunās paaudzes "X6" ar 575 zirgspēku jaudīgu 4,4 litru V8 biturbo benzīna dzinēju. Motors sajūgts ar astoņpakāpju automātisko pārnesumkārbu, kas pārveidota speciāli šim jaudīgajam modelim un ir ar dublējošiem pārnesumu pārslēgšanas taustiņiem aiz stūresrata. Sportiskais apvidnieks no vietas līdz 100 km/h paātrinās 4,2 sekundēs, kas ir par pussekundi ātrāk nekā priekštečiem. Maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ierobežots pie 250 km/h atzīmes.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!