Foto: DELFI
Sestdien, 27. augustā, Rīgā no pulksten 18 piekto reizi notika populārais pasākums "Tehniskās apskates nakts", kā ietvaros interesenti var pārbaudīt savu automobiļu tehnisko stāvokli bez maksas.

Līdz pulksten 21 tika pārbaudīti gandrīz 500 automobiļi, no kuriem izbrāķēti tika 82 procenti, informēja CSDD. Pasākuma apmeklētāju vidējais transportlīdzekļa vecums izrādījies 16 gadi. Pasākums norisināsies līdz pulksten 2 naktī vai līdz pēdējam apmeklētājam.

Pasākuma laikā apmeklētājiem tika piedāvātas dažādas izglītojoši – izklaidējošās aktivitātes: "Opā Kāp Laukā" jeb kāpēc auto jālieto drošības josta un kā pareizi izkāpt no apgāzta auto; "Reibuma brilles"; saliec krustojumu; pārbaudi auto; un spēka vīru auto šovs.

Rīgā šis bija gada noslēdzošais "Tehniskās apskates nakts" pasākums, iepriekšējie aizvadīti Gulbenē, Talsos un Daugavpilī, kur bezmaksas diagnostika tika veikta vairāk nekā 500 auto.

Tehniskās apskates nakts nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvību.

Pozitīvais, kas raksturo šo projektu, ir fakts, ka auto īpašniekiem nav vienaldzīgs spēkrata tehniskais stāvoklis. Iepriekšējos gados auto diagnostika tika veikta gandrīz pieciem tūkstošiem automašīnu visos Latvijas reģionos.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!