Foto: DELFI
Sestdien, 22. augustā, Rīgā no plkst. 18 jau ceturto reizi norisinājās tradicionālā, plaši apmeklētā CSDD Tehniskās apskates nakts. Gandrīz 10 stundu ilgajā pasākumā tika pārbaudīti 1159 automobiļi, informēja CSDD.

Lielākā daļa (953 auto) izmantoja iespēju veikt bezmaksas transportlīdzekļa diagnostiku, bet tehniskās apskates uzlīmi saņēma 206 (jeb 17,8%) spēkrati.

Rīgā pārbaudīto automobiļu vidējais vecums bija 16,5 gadi (vidējais Latvijas autoparka vecums ir gandrīz 13 gadi). Vecākais auto, kas pagājušajā naktī ieripoja tehniskās apskates stacijā, bija 1982. gada "BMW 323", bet jaunākais – pagājušā gada elektromobilis "Volkswagen Up!".

Uz šīm pārbaudēm tiek vestas automašīnas, kas nav speciāli gatavotas tehniskai kontrolei; to īpašnieki vēlas noskaidrot, kas tieši kaiš viņa auto. Tādēļ izbrāķēto spēkratu procents ir krietni lielāks nekā ikdienā, proti "2" vai "3" vērtējumus saņēma 77% auto.

Tehniskās apskates darbinieki visvairāk aizrādījumus izteica par balstiekārtas bojājumiem, nenoregulētiem lukturiem, bremžu sistēmas bojājumiem, eļļas noplūdi kā arī bīstami nodilušām riepām.

Tāpat apmeklētājiem bija paredzētas dažādas izklaidējošas aktivitātes – "Opā Kāp Laukā" jeb kāpēc auto jālieto drošības josta un kā pareizi izkāpt no apgāzta auto, "Pit Stop" sacensības jeb riteņu maiņa, iepazīšanās ar elektromobiliem ("BMW i3", "Nissan e-NV200" un "Volkswagen e-Golf"), kā arī "Streetbike Freestyle" šovs ar Jāni Rozīti.

Tehniskās apskates nakti Rīgā organizē SIA "Auteko & TŰV Latvija" sadarbībā ar CSDD.

Tehniskās apskates nakts nolūks ir mudināt autobraucējus piedalīties ceļu satiksmē ar drošiem un tehniskā kārtībā esošiem transportlīdzekļiem, lai neapdraudētu ne savu, ne arī citu satiksmes dalībnieku veselību un dzīvības.

Rīgas tehniskās apskates stacijā pērn tika pārbaudīti vairāk nekā 350 tūkstoši vieglo automobiļu. Dienā Rīgas tehniskās apskates stacijā vidēji tiek apkalpoti 1444 klienti.












Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!