Foto: Uazbuka.ru
Uļjanovskas automobiļu rūpnīcas (UAZ) produkcijas cienītāji no "Уазбука" vortāla bija to lūgto viesu starpā, kuri šomēnes devās uz jaunā "UAZ Patriot" modeļa prezentāciju kādā no dīlera centriem Krievijā. Tomēr pat šīs markas automobiļu lielākie cienītāji nespēja atturēties no prezentētā automobiļa defektu safotografēšanas un vēlāk publiskas izsmiešanas.

Kā fotoreportāžas uzsaukumā norāda autors, tad viņam 2000. gadā, kad viņš iegādājās savu UAZ puspagrabā mītošā dīlera centrā, nebūtu pat sapņos rādījies, ka 2014. gadā jaunāko "bobiku" prezentēs ar tādu šovu – skaistām meitenēm un mākslinieku uzstāšanos.

Tomēr pat spīdīgais konfekšu papīrītis nenoslēps patieso produkta saturu. Piemēram, automobilim redzams, ka līmētie logu stikli rūpnīcā tikuši sākotēnji nofiksēti ar līmlentu, kuras paliekas pēc darba joprojām palikušas uz virsbūves. Bet gumija ap logu vietām nav līdz galam nofiksēta, tāpēc ir šķība un salaiduma vietās smuki nesaiet kopā. Lai vai kā, vēl padomju laika pieeja ražošanā un montāžā, šim 2014. gada izlaiduma "UAZ Patriot" atrodama ik pēc centimetra.

"UAZ Patriot" debitēja 2005. gadā, bet 2014. gadā modernizētajam modelim ir citādi priekšējie lukturi, priekšējais un aizmugurējais buferis, kā arī jauna sēdekļu konstrukcija. Balstiekārtā uzstādīts šķērsstabilizators un palielinātas izturības kardāns. Papildus aprīkojuma sarakstā tagad iekļauta arī navigācijas sistēma un atpakaļskata videokamera.

Jaunais "UAZ Patriot" maksā no 559 tūkstošiem rubļu (10 038 eiro).

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!