Foto: Publicitātes foto

Trešdien, 19. aprīlī, "Latvijas Gāzes" ēkā tika prezentēts jaunais "Volkswagen Crafter". Prezentācijas pasākuma formāts ļāva ne vien aplūkot jauno automašīnu, bet darbībā pārbaudīt stāvvietā novietošanas asistentus, "4Motion" pilnpiedziņu, kā arī ergonomiski aprīkoto šofera vietu.

Pasākuma laikā tuvākai apskatei tika piedāvāts iepazīties ar diviem atšķirīgas komplektācijas "Crafter" automobiļiem, turklāt uzskatāmā video varēja vērot, kā šo sešus metrus garo auto var novietot, gandrīz neizmantojot stūresratu. Prezentāciju apmeklēja aptuveni 100 auto eksperti un interesenti, daudzi no kuriem arī paši izmēģināja stāvvietā novietošanas prasmes ar jauno "Crafter".

"Ir 25 būtiski argumenti, kāpēc "Crafter" ir pilnīgi jauna dimensija savā segmentā. Pirmkārt, tas ir patiess "Volkswagen" komercauto, kas nāk no modernākās kravas furgonu ražotnes pasaulē – Polijā. Vēl viens būtisks arguments – auto piemīt maksimālā izturība un noturība, pārbaudēs izmatoti vairāk nekā 700 "Crafteri" – tie testēti pret koroziju, ekstremāla nodiluma gadījumiem, velkot smagas piekabes u.c. Esam rūpīgi padomājuši arī par to, lai klientam ar laiku nebūtu jābrauc ar norūsējušu auto, tāpēc auto virsbūve ir gandrīz pilnībā cinkota. Vērā ņemams ir arī fakts, ka jaunais "Crafter" ir vienīgais savā klasē, kuram ir visas trīs piedziņas koncepcijas: priekšējā piedziņa, aizmugures piedziņa un "4Motion"," savā uzrunā atklāja "Volkswagen Komerctransporta" zīmola vadītājs Baltijas valstīs Māris Zoltners.

Jaunais "Volkswagen Crafter" ir vienīgais C/D segmentā ar elektromehānisko stūres pastiprinātāju, savukārt "Crafter Panel Van" raksturo tāds rādītājs kā aerodinamiskais koeficients 0,33, kāds līdz šim pierasts tikai vieglajiem auto. Šāds gaisa pretestības koeficients nozīmē arī samazinātu degvielas patēriņu un mazāk CO2 izmešu, īpaši pie lielākiem ātrumiem uz autoceļa.

Auto ļauj izvēlēties kādu no vairāk nekā 15 autovadītāja palīdzības sistēmām, piemēram, "Side Assist", ACC un "Front Assist", "Lane Assist", stāvvietā novietošanas sensori priekšā un aizmugurē, aktīvā sānu šķēršļu monitorēšanas sistēma u.c.

"Volkswagan Crafter" iespējami 69 dažādi atvasinājumi, kurus izvēlēties jau no rūpnīcas. Furgoni ar trīs dažādām riteņu bāzēm un trim dažādiem jumta augstumiem un kravas tilpumu līdz 18,4 m3; šasija ar vienu kabīni, divām riteņu bāzēm un trim platformas garumiem, kurā iespējams iekraut pat 4,7 m garu kravu, šasija ar dubulto kabīni, divām riteņu bāzēm un diviem platformas garumiem ar iespēju pārvadāt 3,5 m garu kravu. Maksimālā pieļaujamā masa no 3,0 līdz 5,5 t.

Auto iespējams iegādāties pie dīleriem visā Latvijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!