Foto: Publicitātes foto
Aizvadītajā svētdienā, 24. aprīlī, spītējot laika prognozēm un nepavisam ne pavasarīgajam laikam aiz loga, Biķernieku trasē norisinājās pirms sezonas atklāšanas drošas motobraukšanas diena.

Pēc tam, kad braukšanas instruktori bija nomainījuši sausam laikam paredzētos "slikus" pret piemērotākam riepām, sākas drošības instrukcijas un īss ieskats drošas braukšanas pamatprincipos, ko pasniedza Streetfighters.lv pārstāvis Rūdolfs Bergmanis (pazīstams arī kā RGX) un jau drīz pēc tam trasē devās pirmā braucēju grupa no sešām, katra aiz sava instruktora.

Par aizraujošu instrukcijas daļu kļuva "4Speed" prezentācija "Spidi airbag" drošības vestei, kas paredzēta tieši motobraucējiem, un īpaši lietus apstākļiem paredzētu moto cimdu tests.

Pēc braukšanas pa trasi, lai arī izlijuši, dalībnieki prom nesteidzās, jo sakās solītais Veiklības braucienu, kas sevī ietvēra tādas klasiskas laukuma figūras kā čūska, precīza apstāšanās uz slapja seguma, apgriešanās šaurā vietā un vienas atraktīvākas figūras, kur bija jāparāda, kā dalībnieks māk strādāt ar kājas bremzēm un sadalīt uzmanību uz ceļa, pārvedot priekšmetu no vienas mucas līdz otrai.

Pirmo vietu Veiklības braucienā ieguva dobelnieks Jānis Āva, otro vietu izcīnīja Jānis Kazahs, bet trešais labākais – Intars Sārtaputns.

Drošās motobraukšanas dienu organizēja Latvijas Motoklubu asociācija, CSDD, 1. Moto skola un "Streetfighters Latvija".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!