Foto: DELFI.lt

Otrdien, 21. martā, Lietuvas policija saņēma un medijiem atrādīja savus jaunākos netrafaretos patruļauto – melnus "Audi A6 quattro", kas komplektēti ar visu policijas speciālo aprīkojumu ātrumpārkāpēju ķeršanai.

Šie "Audi A6 quattro" ir aprīkoti ar trīslitru sešcilindru turbopūtes dīzeļdzinēju, kas attīsta 272 zirgspēku jaudu un 580 ņūtonmetru griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h šāds pilnpiedziņas automobilis paātrinās 5,5 sekundēs.

Pēc ražotāja datiem, tā maksimālais braukšanas ātrums elektroniski ir ierobežots pie 250 km/h atzīmes, tomēr Lietuvas policija apgalvo, ka šis sedans paātrināsies "līdz 300 km/h". Vai tas nozīmē, ka šiem auto ir atspējots maksimālā braukšanas ātruma ierobežotājs, netiek precizēts.

Lietuvas policija norāda, ka viens šāds "Audi A6 quattro" izmaksājis 49 tūkstošus eiro, bet katrā no šīm patruļmašīnām ir vēl 35 tūkstošus eiro vērts speciālais aprīkojums.

Kā skaidro Lietuvas policija, tik jaudīgs auto izvēlēts, lai spētu noķert pārgalvīgākos ātrumpārkāpējus, kuri nereti izvēlas bēgt, nevis pakļauties policijas prasībai apstāties. Netrafarētais "Audi" ir aprīkots ar policijas diožu bākugunīm aiz radiatora dekoratīvā režģa un aiz aizmugurējā vējstikla. Tāpat ir speciāls diožu tablo, kurā parādīsies uzraksts "Apstājieties! Policija" lietuviešu valodā.

Turklāt šajā patruļauto ir ļoti moderns aprīkojums, kas spēj atpazīt automobiļu numurzīmes, noteikt satiksmē visātrāk braucošo un automātiski sastādīt CSN pārkāpuma protokolu – vainīgais nemaz nebūs jāapstādina. Būtībā šis "Audi" spēj kalpot arī kā pārvietojamais fotoradars.

Aprīkojumā esošās videokameras ļaus fiksēt ne tikai ātruma pārkāpējus, bet arī citu CSN neievērotājus, piemēram, ar video nofilmēt tos, kuri pārbrauc pār luksofora aizliedzošo signālu.

Kā Lietuvas "Delfi" norādījis policijas pārstāvis, "mums bija nepieciešams jaudīgs automobilis ar pilnpiedziņu, tāpat vēlējāmies, lai policisti varētu savu darbu veikt maksimāli drošā spēkratā".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!