Foto: Publicitātes foto
Trešdien, 29. martā, Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā norisinājās mediju pasākums, kurā žurnālisti tika iepazīstināti ar nākamnedēļ, no 7. līdz 9. aprīlim notiekošās izstādes "Auto 2017" jaunumiem.

Tāpat klātienē žurnālistiem bija iespēja aplūkot un izbraukt ar atsevišķu izstādes dalībnieku eksponātiem – no mazā "Toyota C-HR" līdz milzīgajam "Scania" jaunajam kravas vilcējam. Tikmēr saldajā ēdienā bija kaislīgā "Alfa Romeo Giulia", kas šajā gadījumā bija 500 zirgspēku jaudīgajā versijā "QV" – Nirburgringas trasē visātrākais sērijveida sedans.

Vēl izstādes organizatori mediju pasākuma apmeklētājiem bija sarūpējuši atsevišķus "Auto Exotica 2017" eksemplārus – nesen aculiecinieku reportāžās ažiotāžu radījušais "Chrysler PT Cruiser", kas pārbūvēts par kāzu limuzīnu karietes formā. Atbraukusi bija arī spilgti dzeltena "buhanka" jeb leģendārais pilnpiedziņas busiņš UAZ-452.

Savukārt ar pārbūvētu 750 zirgspēku "Nissan 200 SX" īpašnieks veica drifta paraugdemonstrējumus ap deju studijas "Spotlight Dance" meitenēm (sk. video noslēgumā).

Jau ziņots, ka lielākā "Auto Exotica 2017" ekspozīcijas nagla būs īsts Betmobilis, kas ir tapis pēc 1989. gada filmā redzamā Betmena spēkrata parauga un ir reāli braucošs eksemplārs ar 550 ZS jaudīgu V8 dzinēju. Šis sešus metrus garais automobilis Skandināvijā izgatavots no oglekļa šķiedras un tā vērtība ir aptuveni miljons eiro.

Līdzās iespaidīgajam betmobilim būs arī dažādi tūnēti auto, autosporta bolīdi, restaurēti klasiskie auto no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas un Zviedrijas. Protams, neizpaliks arī plašs tūninga piederumu klāsts.

Baltijā lielākā autoindustrijas izstāde "Auto 2017" ietver četras tematiskās sadaļas plašam interešu lokam: Baltijas lielākā jauno automobiļu izstāde-gadatirgus "Auto", transporta un industriālās tehnikas sadaļa "Transporta tehnika", specializētā autoservisu aprīkojuma un autoaksesuāru sadaļa "Auto mehānika", kā arī jau iepriekš minētā "Auto Exotica".


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!