Foto: DELFI

No ceturtdienas, 14. aprīļa, degvielas uzpildes staciju tīkls "Neste" Latvijā sāk piedāvāt jaunu produktu – "Neste Pro Diesel". Tā ir dīzeļdegviela, kas atbilst Eiropas, ASV un Āzijas valstu autoražotāju stingrākajām degvielas prasībām.

Šīs stingrās prasības ir apkopotas Pasaules degvielas hartā (Worldwide Fuel Charter (WWFC)). Pasaules degvielas hartas ieteikumi ir balstīti plašā izpētes darbā un pieredzē, kas apkopota, lietojot dažādas degvielas visā pasaulē. Pasaules degvielas hartas stingrākās prasības apkopotas 5. direktīvā un tās būtiski pārsniedz tradicionālās degvielas (EN590) specifikāciju. Pēc "Neste" pārstāvju vārdiem, "Neste Pro Diesel" ir pirmā un pašlaik vienīgā dīzeļdegviela pasaulē, kas spēj izpildīt Pasaules degvielas hartas 5. direktīvas prasības.

""Neste Pro Diesel ir piemērota visām vieglajām un smagajām automašīnām ar dīzeļdzinējiem, neatkarīgi no ražošanas gada," norāda "Neste Latvija" ģenerāldirektors Artu Airiainens.

"Neste Pro Diesel" litrā maksā 0,99 eiro, novēroja portāls "Delfi" šīs degvielas prezentācijā Rīgā.

"Neste Pro Diesel" sastāvā ir atjaunojamā dīzeļdegviela jeb hidrogenētas augu eļļas (HVO), kuru iegūst, hidrogenizējot dažādus augu un dzīvnieku pasaules izcelsmes produktus – palmu augļu eļļu, dzīvnieku un zivju tauku pārpalikumus, rapšu un sojas eļļu, aļģes, mikrobus un citas izejvielas.

Somijas VTT Tehniskās pētniecības centra, Tamperes Lietišķo zinātņu Universitātes un "Neste" dzinēju laboratorijas veiktajos testos "Neste Pro Diesel" uzrāda pārākumu 10 būtiskākajos dīzeļdegvielas parametros: samazina degvielas patēriņu līdz pat 5%; palielina dzinēja jaudu līdz 4%; nodrošina salizturību līdz -37C; samazina CO2 izmešu daudzumu līdz 20%; uztur dzinēju tīrāku; motoreļļa kalpo ilgāk; nodrošina klusāku dzinēja darbību; samazina piedegumu uz inžektora; cieto daļiņu (kvēpu) filtrs kalpo ilgāk; kā arī samazina kaitīgo izmešu daudzumu.

"Neste Pro Diesel" no šīs nedēļas būs pieejama visās lielākajās "Neste" degvielas uzpildes stacijās Latvijā. Tā papildinās jau esošo "Neste" degvielu piedāvājumu. "Neste Pro Diesel" ir izstrādāta Somijā. "Neste Pro Diesel" jau ir pieejama Lietuvā un Somijā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!