Foto: Patriks Pauls Briķis/DELFI

Kinoteātrī "Forum Cinemas" otrdienas, 23. aprīļa, vakarā pirmizrādi uz lielā ekrāna piedzīvoja hip-hopa mākslinieka Ozola koncertfilmas "No Rajona līdz Arēnai". Filmā iemūžināts mākslinieka lielkoncerts "Arēnā Rīga", kas notika pagājušā gada nogalē, 28. decembrī.

Uz pirmizrādi kinoteātra lielākajā – "Pepsi" zālē bija pulcējušies gan filmas veidotāji, gan mūziķi, kas piedalījās koncertā, gan Ozola atbalstītāji un draugi. Pirms seansa "Forum Cinemas" skanēja pašmāju hip-hopa izlase, bija iespēja baudīt kokteiļus un pie fotosienas nofotografēties gan ar vakara vaininieku Ozolu, gan citiem koncerta dalībniekiem un viesiem.

Vairāk nekā divas stundas garo filmu noslēdza stāvovācijas, bet pats Ozols pauda pateicību ikvienam klātesošajam.

"No Rajona līdz Arēnai" veidotājs, režisors Rolands Rekke filmā ir apkopojis ne tikai Ozola vairāk nekā divdesmit gadu muzikālo veikumu, bet arī komentārus un atziņas no mūziķiem un laikabiedriem, kas piedalījušies lielkoncertā. Savukārt šova skaņu inženieris Didzis Simanovičs iemūžinājis un apstrādājis mākslinieku dzīvo izpildījumu.

Koncertieraksts secīgi iziet cauri spilgtākajiem šova momentiem. Tam ir divas daļas, no kurām pirmā veltīta saspēlei ar Latvijas Radio bigbendu un Kristīni Prauliņu, savukārt otrā daļa atklāj pašmāju hip-hopa žanru un reizē ir retrospektīvs atskats uz spilgtākajiem daiļrades garadarbiem, kuru priekšnesumos līdzās Ozolam uz lielās skatuves redzami tādi viesmākslinieki kā Dons, Gustavo, Čižiks, ansis, rolands če, Prusax, xantikvariāts, Steps, Hotte, Kurts, Edavārdi, Rick Feds, Niklāvz un DJ PM2AM.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!