Foto: Publicitātes foto

10. un 11. februārī oficiālais BMW pārstāvis Latvijā "Inchcape BM Auto" aicināja klientus, sadarbības partnerus un medijus piedalīties "BMW xDrive" dienās. Pasākuma dalībniekiem bija iespēja doties izbraucienos ar BMW dažādu sēriju modeļiem, kas aprīkoti ar "xDrive" pilnpiedziņas tehnoloģijām īpašās programmās.

Dažādas braukšanas disciplīnas sagatavoja sporta kompleksa "333" speciālisti un Latvijas autosporta zvaigznes – Haralds Šlēgelmilhs, Gvido Elksnis, Ivars Vasaraudzis, Konstantīns Calko, Ivars Caune un citi. Braucieni notika profesionālu instruktoru uzraudzībā un pasākuma viesi augstu novērtēja sportistu un instruktoru ieteikumus un padomus, lai pēc tam gūtās iemaņas izmantotu ikdienas braucienos.

Apvidus braukšanas trasē dalībnieki devās ar "BMW X3", "X4", "X5" un "X6" modeļiem, lai pārbaudītu to sniegtās bezceļu braukšanas iespējas. Pasākuma laikā tika izmantota nebijusi trases konfigurācija, kā arī stāvākā nogāze. Šajā disciplīnā ikviens varēja pārliecināties par "X" modeļu sniegumu bezceļu apstākļos kombinācijā ar adaptīvo pilnpiedziņas sistēmu "xDrive". Apmeklētājiem pārsteiguma momentu radīja negaidīti iespaidīgi pārkares leņķi, pieejamības rādiusi un pārgājības spējas.

Drošas braukšanas poligonā dalībniekiem bija iespēja izbaudīt braucienu mazajā trasē apvienojumā ar trīs poligona slideno virsmu elementiem, tādējādi bija iespējams pārbaudīt automašīnu vadāmību un "xDrive" pilnpiedziņas priekšrocības uz slidenas virsmas.

Savukārt BMW 5. sērijas, 6. sērijas "Coupé" un jaunās 7. sērijas "xDrive" modeļi deva viesiem iespēju izbaudīt dinamisko pieredzi trasē, saprast paātrinājuma un bremzēšanas punktus un apgūt pareizās trajektorijas. Šajā aktivitātē braucējiem bija iespēja pārbaudīt automašīnu dinamiku, vadāmību, kontroli, kā arī izmēģināt dažādas automašīnas funkcijas.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!