Foto: DELFI

Trešdien, 26. augustā, Spīķeru koncertzālē, Rīgā, tika prezentēts jaunais "Opel Astra" modelis. Šī bija ekskluzīva iespēja medijiem, "Opel" pārdevējiem un sadarbības partneriem redzēt jauno "Opel Astra" pirms tā pasaules pirmizrādes septembrī gaidāmajā Frankfurtes starptautiskajā autoizstādē.

Jaunā "Opel Astra" salīdzinājumā ar priekšteci būs 120 līdz 200 kilogramu vieglāka atkarībā no modifikācijas. Tas panākts, jo automobilis izstrādāts pilnībā no jauna un tajā izmantoti dažādi izturīgi, bet viegli materiāli.

Interesanti, ka jaunā "Opel Astra" ir par pieciem centimetriem īsāka (4,37 m) un par 2,6 cm zemāka (1,46 m) nekā līdzšinējais modelis. Neskatoties uz mazākiem gabarītiem, salona ietilpība jaunajam "Opel Astra" esot lielāka. Ražotājs apgalvo, ka aizmugurē sēdošo pasažieru kājām salīdzinājumā ar priekšteci būšot par 35 milimetriem vairāk vietas.

"Opel Astra" būs pieejama ar autoražotāja jaunākajiem trīs un četru cilindru motoriem, kuru jauda šim modelim būs diapazonā no 95 līdz 200 zirgspēkiem. Šajā modelī debitēs "Opel" jaunais 1,4 litru benzīna turbomotors, kas attīsta 145 zirgspēku jaudu un 250 ņūtonmetru griezes momentu.

No aprīkojuma iespējām īpaši atzīmējamas trīs pozīcijas – jaunā multimediju sistēma "IntelliLink" ar līdz pat astoņu collu lielu skārienjutīgo ekrānu un "Apple CarPlay" un "Android Auto" operētājsistēmu atbalstu, "IntelliLux" diožu lukturi, kas nodrošina pretīmbraucējus nežilbinošas tālās gaismas, un tiešsaistes palīdzības serviss "OnStar", kas no nākamā gada augusta būs pieejams arī Latvijā.

Tirdzniecībā Latvijā jaunā "Opel Astra" nonāks novembrī un maksās no 14 600 eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!