Piektdien, 26. jūnijā, Rīgas Rātslaukumā no saulainās Itālijas ieradās seno spēkratu brauciena "Amber Trophy" dalībnieki ar 20 elegantiem itāļu, vācu un angļu vēsturiskajiem automobiļiem.

Starts seno spēkratu braucienam "Amber Trophy" tika dots 21. jūnijā gleznainajā Venēcijā, bet Rīga ir izraudzīta par brauciena finišu. Brauciena "Amber Trophy" maršruts ved pa seno Dzintara ceļu, kas savulaik savienoja Baltijas jūras piekrasti un seno Romas impēriju. Kopumā dalībniekiem bija jāpievar 2200 km, šķērsojot Austriju, Čehiju, Poliju un Lietuvu, lai nonāktu brauciena galamērķī – Rīgā.

Latvijas galvaspilsētā ieradās pavisam 20 vēsturisko automobiļu, kas ražoti no 1950. līdz 1970. gadam. Rīgas iedzīvotājiem un viesiem bija iespēja apskatīt sportisko "Alfa Romeo 2000 Touring Spider", "Maserati Marek 3000 SS", "Lancia Coupe 1,3 Monte Carlo", eleganto "Jaguar XK 150 3.4 DHC" un "Lancia Flaminia Zagato", kā arī citus ekskluzīvus vēsturiskos automobiļus.

Braucienu "Amber Trophy" organizē seno spēkratu entuziasti no Itālijas ar Venēcijas domes atbalstu sadarbībā ar Rīgas Motormuzeju, Latvijas Antīko automobiļu klubu un Latvijas prezidentūras Eiropas Savienības Padomē sekretariātu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!