Foto: DELFI
Piektdien, 11. martā, SIA "Autobrava" autosalonā Rīgā ar SEAT sportiskā "Leon ST Cupra" prezentāciju tika atzīmēta spāņu spēkratu zīmola atgriešanās Latvijas tirgū. Pasākuma laikā interesentiem bija iespēja ne tikai tuvāk iepazīties ar SEAT modeļiem, bet arī kopā ar Reini Nitišu doties izbraucienā Biķernieku trasē.

"Lai gan SEAT ir mazliet piemirsts un līdz galam nenovērtēts auto zīmols Latvijā, nedrīkst aizmirst, ka šis auto ražotājs var lepoties ar vairāk nekā 60 gadu ilgu pieredzi autobūvē," stāsta "Autobrava" direktors Andris Sivickis.

"Pašlaik SEAT attīsta dinamisku auto modeļu ražošanu, un pat izmēros nelielie SEAT automobiļi ir ātri, jaudīgi un gatavi iekarot ceļus visā pasaulē. Nav šaubu, ka SEAT jaunie modeļi iekaros arī Latvijas autobraucēju sirdis, pārliecinot, ka spāņu zīmols ražo auto, ar kuriem ikviens brauciens ir aizraujošs un baudāms kā Spānijā, tā Latvijā. Ne velti SEAT moto vēsta, ka tas ir emociju auto – vienaldzīgam palikt ir patiešām grūti," rezumē Sivickis.

SEAT auto zīmola pārstāvniecības atvēršanas svētkos patiesu klātesošo interesi radīja SEAT modelis "Leon ST Cupra", kas apvieno eleganci, funkcionalitāti un ātrumu. Zem "Leon ST Cupra" motora pārsega ir divlitru benzīna turbopūtes dzinējs ar 280 zirgspēku jaudu –, tas ir visjaudīgākais modelis, kas līdz šim radīts SEAT ģimenē. Auto ir bagātīgi aprīkots ar jaunākajām tehnoloģijām, un tas var lepoties ar uzlabotiem sporta sēdekļiem un stūresratu. Šim modelim pieejama arī pilnā LED lukturu pakete.

"SEAT Leon ST" sportiskajai versijai "Cupra" ir divu gadu garantija bez nobraukuma ierobežojuma, kā arī tiek nodrošināta iespēja par papildu samaksu pagarināt garantijas laiku. Auto cena Latvijā –, sākot no 26 498 eiro.

Pēc SEAT zīmola pārstāvniecības svinīgās atvēršanas "Autobrava" autosalonā pasākuma viesi tika aicināti doties uz Biķernieku trasi. Tur kopā ar pazīstamo autosportistu Reini Nitišu, kas šogad FIA Pasaules Rallijkrosa čempionātā startēs ar SEAT automašīnu, ikvienam interesantam bija iespēja izmēģināt sešus SEAT automašīnu modeļus – "Alhambra", "Leon ST Cupra", "Leon FR", "Toledo", "Experience", kā arī sportisko "Leon ST FR".

Pievienojot esošajam portfelim (FIAT, "Alfa Romeo", "Jeep", "Hyundai", "Suzuki", "Isuzu" un "SsangYong" autorizētajai pārstāvniecībai Latvijā) spāņu auto zīmolu SEAT, "Autobrava" šajā ziņā kļuvis par lielāko auto dīleri Latvijā. Uzņēmums autotirgū strādā jau sesto gadu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!