Foto: Publicitātes foto
Sestdien, 4. oktobrī, konkursa "TopGear godalgas 2015" programma turpinājās Lietuvas pilsētā Marijampolē.

Sestdienas rītā konkursa "TopGear godalgas" dalībnieku karavāna startēja no Lietuvas galvaspilsēas Viļņas, lai priekšpusdienā ierasos Marijampolē un piedalītos vienā no pilsētas lielākajiem ikgadējajiem notikumiem – "Sūdovas kraite" gadatirgū.

Pilsētas iedzīvotāji un viesi varēja novērtēt konkursa spēkratu ekspozīciju, noskatīties Tartu zinātnes centra AHHAA tiešā un pārnestā nozīmē eksplozīvo priekšnesumu, kā arī paradīt savas zināšanas auto jomā, tā tiekot pie vairākām vērtīgām balvām.

Programmas otrajā daļā "TopGear godalgas" dalībnieki apmeklēja konkursa atbalstītāju "Lukoil" partnerkompāniju "Bendida", kas nodarbojas ar naftas produktu glabāšanu un tirdzniecību, lai konkursam pieteiktos automobiļus parādītu īpaši lūgtiem viesiem.

Šī arī bija pirmā diena diena, kad sākotnējos iespaidus varēja gūt ne tikai žūrijas eksperti, bet arīdzan žurnāla "TopGear Latvija" lasītāji, kuru vidū šogad ir šosejas autosportā labi pazīstamais pilots Jānis Vanks. "Visvairāk, protams, uzrunā sportiskie automobiļi – "BMW M4" un jo īpaši "Renault Megane RS Trophy 275", kas pārstāv man tuvo "karsto heču" žanru. Taču es noteikti gribu pamēģināt arī superpopulāros krosoverus. Pagaidām esmu stūrējis ģimenei draudzīgos "Honda Civic" universāli, "Peugeot 308 SW" un "Kia Soul". Ar nepacietību gaidu nākamās dienas," atklāj J. Vanks.

Konkursa organizatori aicina sekot līdzi brauciena norisei portālā "Delfi", kā arī apmeklēt "TopGear godalgas 2015" pasākumus Rīgā un Cēsīs.
undefined

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!