Foto: Publicitātes foto
Otrdien, 7. oktobrī, konkursa "TopGear godalgas" dalībnieki atvadījās no Rīgas un devās Latvijas posma otrajā daļā. Dienas maršrutam bija tematiska ievirze – izaicinājumu pilnos apstākļos noskaidrot, uz ko spējīgi konkursam pieteiktie krosoveri.

Ādažu poligonā, kur tikai svētdien beidzās starptautiskās militāro spēku mācības "Sudraba bulta 2014", automobiļus gaidīja gan smagi braukšanas apstākļi, gan īsti atbilstoši sabiedrotie – Latvijas armijas militārais personāls ar diviem "Mercedes-Benz" apvidniekiem, bruņotu "Humvee" apvidnieku un speciālu kāpurķēžu braucamo.

"Neskatoties uz to, ka vairums krosoveru tiek pirkti to praktisko īpašību dēļ un īstu bezceļu tie visbiežāk tā arī nepiedzīvo, šodienas izmēģinājumi apliecināja, ka ar pilnpiedziņu aprīkotie automobiļi var daudz, visdrīzāk vairāk nekā būs gaidījuši īpašnieki. Lai arī militārie un civilie nāk no pilnīgi dažādām pasaulēm, skriešanās pa Ādažu smiltīm ar pāris no krosoveriem bija itin veiksmīga," skaidro "TopGear Latvija" galvenais redaktors Ilmārs Līkums.

Vēlāk "TopGear godalgu" dalībnieki devās uz Siguldu, bet vakarā ieradās Cēsīs, kur Rožu laukumā cēsiniekus iepazīstināja ar konkursa automobiļiem un programmas ietvaros deva iespēju tikt pie vairākās vērtīgām balvām.

Rīt konkursa dalībnieki uzsāks Baltijas brauciena trešo daļu, vispirms dodoties uz Tartu, bet ceturtdien uz Tallinu, kur brauciens arī finišēs.

Konkursa organizatori aicina sekot līdzi brauciena norisei portālā "Delfi".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!