Patiesākie "TopGear" fani zina, ka labākā vieta, kur izmēģināt jaunos automobiļus, ir lidlauks. Tieši tādēļ arī Baltijas "TopGear godalgas 2016" konkursa karavāna devās uz NATO aviācijas bāzi Šauļos, lai ar visiem titula pretendentiem rīkotu dragreisu.

Lidlaukā atradās arī militārā transporta lidmašīna "C27 J Spartan" un "Let L-410 Turbolet", kā arī helikopteri "Mi-8" un "Eurocopter AS365 Dauphin", kā arī apmācībām paredzētā kaujas lidmašīna "Aero L-38ZA Albatros". Šajā aviācijas bāzē pašlaik uzturas NATO gaisa patrulēšanas misija Ungārijas pilotiem, kas darbu veic ar "SAAB JAS-39 Gripen" lidaparātiem.

Labāku fonu fotogrāfijām Lietuvā būtu grūti atrast, tāpēc pirmajā rindā stājās sportiskie "Renault Clio RS Trophy", "Seat Leon Cupra" un "Nissan Juke Nismo RS". Vēlāk viņiem pievienojās tālo ceļojumu karalis "Volvo XC90", kā ēnā negribēja palikt lielais sedans "Škoda Superb".

Pēc fotosesijas lidlauks kļuva par dragreisa trasi. Vissīvākās cīņas notika starp 220 zirgspēku jaudīgo "Renault Clio RS Trophy" un 280 ZS jaudīgo "Seat Leon Cupra". Ņemot vērā, ka ar katru no šiem automobiļiem brauca ikviens "TopGear godalgu" žūrijas biedrs, tad arī rezultāti šajā duelī bija dažādi. Labāk veicās tiem, kuri izmantoja attiecīgo automobiļu starta automātisko plaišanas (launch control) sistēmu.

Kad sportošana ar Baltijas tirgus jaunākajiem automobiļiem bija noslēgusies, "TopGear godalgu 2016" karavāna devās uz Šauļu pilsētas centru, kur spēkrati tika izstādīti apmeklētāju apskatei. Savukārt zinātniskie darbinieki no Tartu centra AHHAA demonstrēja dažādus trikus.

"TopGear godalgas 2016" finišēs 8. oktobrī Tallinā, kur arī tiks paziņots galvenā titula ieguvējs un uzvarētāji atsevišķās nominācijās.

"TopGear godalgu 2016" karavānas atrašanās vietu "Google" kartē reālajā laikā varat apskatīt ŠEIT.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!