Foto: Publicitātes foto

Piektdien, 5. augustā, "Ford Latvia" plašākai sabiedrībai prezentēja jauno apvidnieku "Ford Edge". Sporta kompleksā "333" notika izmēģinājuma braucieni gan jaunajam "Ford Edge", gan "Latvijas Gada auto 2017" pretendentam "Ford Mustang".

Piknika gaisotnē pasākuma vadītājs Ģirts Timrots aicināja uzzināt vairāk par jauno "Ford Edge" un veikt testa braucienus trasē ar divām "Ford Edge" automašīnām pieredzējušu apvidus un drošas braukšanas apmācību instruktoru pavadībā. Divos dažādos maršrutos tika izmēģinātas auto vadāmības un drošības spējas.

Veicot izmēģinājuma braucienus dažādos braukšanas režīmos, dalībniekiem bija iespēja iepazīties ar "Ford" "inteliģentās" pilnpiedziņas sistēmu, "Ford" adaptīvās stūres sistēmu un vēl citām tehnoloģijām, kuras jau ir paredzētas "Ford Edge" standarta komplektācijā. Jaunais spēkrats ir lielākais "Ford" automašīnu klāstā no tiem, kas jau pieejami Eiropā.

Jaunais "Edge" dizains izceļas ar plašu ietilpību, kā arī harmonisku salona dizainu un sportisku virsbūves dizainu. Savukārt automašīnas drošību palielina pirmssadursmes bremzēšanas palīgsistēma ar gājēju uztveršanas funkciju, ātruma ierobežotāju un priekšējo platleņķa kameru.

Inovatīvais "Ford Edge" īpaši izceļas ar to, ka piedāvā saviem klientiem troksni slāpējošu vadības sistēmu, kas slāpē šasijas optimizācijas un piedziņas sistēmas trokšņus caur audiosistēmas skaļruņiem, neietekmējot tobrīd skanošo mūziku. Savukārt stikli ir pārklāti ar akustisko slāni, kas arī palīdz samazināt trokšņu līmeni salonā.

"Ford Edge" darbina divlitru dīzeļdzinējs, kas atkarībā no versijas attīsta 180 vai 210 zirgspēku jaudu. Ražotāja norādītais vidējais degvielas patēriņš – 5,8 litri dīzeļa uz 100 km.

Kā pēc pasākuma atzina autožurnālists Normunds Avotiņš, visvairāk viņu "Edge" iepriecināja ar kluso braukšanu: "Nezinu, vai to pilnībā slāpē elektroniskā trokšņu slāpšanas iekārta vai mašīna pati par sevi brauc klusi, bet vienu varu teikt, šī mašīna patiešām ir klusa. To var sajust pat pie tiem ātrumiem, kas mūsu valstī nav aktuāli. Brauciens ir tikpat komfortabls akustiskā ziņā, to personīgi pieredzēju, mašīnu testējot Ķelnē," stāsta Avotiņš.

Viesiem bija iespēja arī iemēģināt jauno "Ford Mustang", kurš ir viens no "Latvijas Gada auto 2017" pretendentiem. Šis sportiskais auto ir aprīkots ar 2,3 litru "EcoBoost" turbopūtes benzīna dzinēju, kas attīsta 314 ZS.

"Ford Edge" cena Latvijā ir no 43 300 eiro.


Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!