Foto: Publicitātes foto

Izsoļu nams "Classic Car Auctions" aprīlī interesentiem piedāvās iegādāties klasisko "Jaguar E-Type" automobili, kas 20 gadus Lielbritānijā mētājās nekustināts. Pa šo laiku spēkrats viscaur sarūsējis un tam nogājusi oriģinālā virsbūves krāsa. Tomēr neskatoties uz bēdīgo stāvokli, leģendāro automobili plānots pārdot par 38 līdz 44 tūkstošiem sterliņu mārciņām (44 līdz 51 tūkst. eiro).

Izsolē piedāvātajam 1962. gada izlaiduma "Jaguar E-Type" automobilim pa šo laiku bijuši tikai divi īpašnieki. Tāpat šī spēkrata vērtību palielina tas, ka tas ir 282. pēc skaita "Jaguar E-Type", kas aprīkots ar manuālo pārnesumkārbu. Oriģināli šis automobilis bija zilā virsbūves krāsā un ar melnu salona apdari.

Pašreizējais automobiļa īpašnieks šo spēkratu iegādājās 1997. gadā. Viņš plānoja to restaurēt, tomēr bija spiests pārvākties dzīvot uz citu valsts daļu, atstājot sava brāļa mājas pagalmā. Visu šo laiku "Jaguar E-Type" mētājās šķūnītī – kopš tā laika automobilis tika aizmirsts un tam neviens pat nepieskārās.

Šādu "Jaguar E-Type" ir vērts restaurēt, kaut arī tajā būs jāiegulda daudz līdzekļu un darbu, jo normālā stāvoklī pirmo izlaiduma gadu "Jaguar E-Type" maksā no 100 tūkstošiem eiro.

"Jaguar E-Type" tika ražots periodā no 1961. līdz 1975. gadam, un mūsdienās tas ir viens no leģendārākajiem šīs markas modeļiem. Tas ir pēctecis tikpat leģendārajam "Jaguar D-Type", kas savulaik uzvarēja arī Lemānas 24 stundu sacīkstēs. Par "Ferrari" dibinātājs Enzo 1961. gadā atzina, ka "Jaguar E-Type" ir "visskaistākais automobilis, kāds jebkad bijis pasaulē".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!