Foto: Publicitātes foto

Neparastu atgadījumu ar veiksmīgu atrisinājumu piedzīvojis kāds auto īpašnieks Rīgā. Reaģējot uz informāciju par klientam nozagtu ekskluzīvu "Range Rover" markas automašīnu, apdrošināšanas sabiedrības "Balta" drošības dienestam to operatīvi izdevies atrast noslēptu kādā no Pierīgas meža masīviem, kurā auto zem kupliem paparžu zariem savus atradējus sagaidīja gluži kā aizkavējies Līgo svētku papardes zieds.

"Ekskluzīvais "Range Rover" auto, kura apdrošinājuma summa ir 115 000 eiro, tika nozagts no kādas apsargājamas autostāvvietas Imantā. Tā kā autostāvvietas izbraukšanas vieta nebija noslēgta, zagļi samērā viegli izkļuva no teritorijas. Tiklīdz automašīnas īpašnieks konstatēja un paziņoja par zādzību, kopā ar firmu, kas nodrošināja auto uzstādīto ģeogrāfiskās pozicionēšanas sistēmu (GPS), operatīvi iesaistījāmies spēkrata meklēšanā, un to veiksmīgi izdevās atrast rūpīgi noslēptu mežā," stāsta "Balta" drošības dienesta vadītājs Egils Sīlis-Jaunsīlis.

Kā liecināja pierādījumi, likumpārkāpēji tūlīt pēc auto nozagšanas bija saplēsuši un pārmeklējuši auto salonu ar mērķi atrast GPS raidītāju. Taču, visticamāk, laika trūkuma dēļ zagļiem nebija iespējams pārmeklēt automašīnu gana rūpīgi, un, par laimi auto saimniekam, ierīci viņiem neizdevās atrast.

Pēc automašīnas atrašanas tā tika nodota Valsts policijas rokās lietisko pierādījumu apsekošanai. Lai gan pašlaik noris izmeklēšana un vainīgie vēl nav atrasti, auto jau ir atgriezies pie likumīgā saimnieka, un ar oficiālā dīlera palīdzību un apdrošinātāja atbalstu tiek veikts nepieciešamais remonts bojājumu novēršanai.

"Pēc mūsu rīcībā esošās informācijas un pieredzes, likumpārkāpēji ar šādiem nozagtiem auto visbiežāk šķērso Latvijas robežu, un tālāk spēkrati dzelzceļa konteineros vai kravas automašīnās tiek transportēti uz citām valstīm, pārsvarā uz Krieviju, Kazahstānu un Abhāzijas reģionu. Taču nereti Latvijā zagtos auto varam atrast arī Eiropā, piemēram, Spānijā, Vācijā un Skandināvijā. Kopumā varam teikt, ka "Range Rover" spēkrati un to ekskluzīvākie modeļi nezaudē savu pievilcību zagļu acīs – pērn pavasarī un vasaras sākumā visā Latvijā varēja just īpašu zagļu interesi tieši par šo auto marku," informē Egils Sīlis-Jaunsīlis.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!