Foto: Reuters/Scanpix

"Opel" marka nepiedalīsies pavasarī notiekošajā Ženēvas autoizstādē, kas ir viena no lielākajām starptautiskajām autoizstādēm pasaulē. Lēmums pieņemts jaunā īpašnieka – franču "Groupe PSA" – spiediena rezultātā, vēsta aģentūra "Automotive News". "Peugeot" un "Citroen" ražotājs pieprasījis "Opel" samazināt izdevumus un jau tuvākajā laikā atgriezties pie peļņas.

Šogad "Opel" neplāno kādas vērienīgas jaunu modeļu vai to modernizēto versiju prezentācijas. Tādēļ kompānijas vadība nolēmusi, ka "Opel" piedalīšanās Ženēvas autoizstādē nav nepieciešama.

Līdzīgi šādā situācijā rīkojas arī citi lielie autoražotāji, izvēloties fokusu pārnest uz tehnoloģiju izstādēm, piemēram, Lasvegasā notiekošo CES, ātruma festivāliem un automobiļu elegances konkursiem. Piemēram, aizvadītajā rudenī Frankfurtes autoizstādē no lielajiem autoražotājiem tajā nepiedalījās "Peugeot", "Nissan", FIAT, "Volvo" un "Jeep".

Atgādinām, ka "Opel" un britu "Vauxhall" kļuva par daļu no "Groupe PSA" pērnā gada augustā. Pēc provizoriskas informācijas, francūži par "Opel" marku "General Motors" koncernam samaksājuši 2,2 miljardus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!