Latvijas pašpasludinātajai pamatiedzīvotāju ķēniņienei jeb Godzemes ķoniņienei Dittai Rietumai tomēr nav izdevies nenomaksāto sodu par atļautā braukšanas ātrumu pārsniegšanu segt ar koka sprungulīti jeb koka vērtspapīru Baltijas iru, liecina Rietumas teiktais jaunākajā video emuārā.

Šādu noraidījumu Rietuma saņēmusi no tiesu izpildītāja Jāņa Jonas, kurš nenomaksātā parāda dēļ ķoniņienei nobloķējis visus bankas kontus. Rietumas parāds nenomaksātā soda dēļ ir 172 eiro, tomēr viņai šādas naudas nav, tādēļ viņa nolēma emitēt pati savu valūtu – Baltijas irus, kurus izsūtījusi visiem saviem kreditoriem.

Kā savā paskaidrojumā nepieņemt koka sprungulīti atbildes vēstulē paskaidrojis Jonas, "zvērināts tiesu izpildītājs nepieņem skaidru naudu vai vērtspapīrus, parāda un sprieduma izpildes izdevumu apmaksa ir veicama ar pārskaitījumu".

Tomēr tiesu izpildītājs ir izrādījis pretimnākšanu Rietumas pretenzijām un piebildis, ka "ņemot vērā Jūsu norādi, ka vairākas komercbankas ir genocidālas atomkara sistēmas sastāvā, aicinu pārskaitījumu veikt citā komercbankā pēc Jūsu izvēles". Vēstules pielikumā Jonas nosūtījis Latvijas reģistrēto komercbanku sarakstu.

Rietuma ar šādu tiesu izpildītāja ieteikumu nav mierā, jo, pēc viņas domām, visas Latvijas komercbankas "nerespektē un neīsteno mūsu ieceres". "Kāpēc Rotšildi drīkst emitēt mūsu naudu, bet mēs nedrīkstam?" emuārā pikti vaicā Godzemes ķoniņiene.

"Viņi to dara tādēļ, ka uzskata mūs par muļķiem. Viņi drukā naudu un izplata –, viņi ir gudri. Mēs nedrukājam, tātad esam vienkārši muļķi," ķēniņienei lietišķi paskaidro video emuārā blakus sēdošais Latviešu biedrības (neformālās) Goda tiesas priekšsēdētājs Valdis Freimantāls.

Tikmēr "YouTube" videotēkā pie šī emuāra kāds komentētājs norāda uz pretrunu Rietumas rīcībā – aizņēmumus savas darbības organizēšanai ķēniņiene no dažādām kredītiestādēm ņem eiro valūtā, bet atdot tās vietā vēlas koka sprungulīšus. "Jūs taču emitējat savu naudu – irus –, kāpēc vajadzēja aizņemties svešu? Tāpēc tauta jums netic un arī neticēs," rezumē vērīgais sekotājs ķēniņienes aktivitātēm.

Jau rakstījām, ka Ditta Rietuma plašu atpazīstamību sabiedrībā guva pēc pašas publicētā video, kur viņa, apturēta par kārtējo braukšanu bez derīgas automobiļa tehniskās apskates, policistiem atteicās rokās dot dokumentus un pat mēģināja bēgt.

Saistībā ar nepakļaušanos policijas darbinieku likumiskajām prasībām Dittas Rietumas lieta tika izskatīta administratīvajā tiesā, kura lēma, ka Godzemes ķoniņienei ir jāiziet psihiatriskā ekspertīze, lai varētu spriest, vai pārkāpuma laikā viņa bijusi pieskaitāma. Tomēr Rietuma 1. jūlijā norīkoto psihiatrisko ekspertīzi ignorēja un aicināja tiesnesi pašu uz to doties, lai "analizētu tiesu sistēmas psihopātiju".

Turklāt tas nav vienīgais Rietumas misēklis ar ceļu policiju. Ņemot vērā, ka pamatiedzīvotāju ķēniņiene uzskata, ka viņu nedrīkst sodīt, ķoniņiene ir iekūlusies nevienās vien problēmās ar policiju. Piemēram, pērnā gada vasarā par braukšanu apdzīvotā vietā par 41 līdz 50 km/h ātrāk nekā atļauts viņai tika piespriests 120 eiro naudassods. Tā kā sods nav nomaksāts, tiesu izpildītājs Rietumai bloķējis visus bankas kontus. Godzemes ķoniņiene nāca klajā ar paziņojumu, ka savus parādus vēlas nomaksāt ar koka sprungulīšiem jeb pašas emitēto valūtu – biriem.

Pilna izmēra video ar jaunāko Dittas Rietumas emuāru, no kura raksta ievadā ir izveidots nepilnu piecu minūšu kopsavilkums:

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!