Foto: AP/Scanpix

Interneta tehnoloģiju gigants "Google" ieviesis jaunu konsorciju – "Open Automotive Alliance" (OAA), kurā apvienosies dažādi autoražotāji un citas kompānijas, lai "Android" operētājsistēmu ieviestu jaunajos automobiļos.

Pagaidām šajā OAA konsorcijā ir "Google", "General Motors", "Audi", "Hyundai", "Honda" un "Nvidia". Interesanti, ka gan "Hyundai", gan "Honda" ir arī konkurējošā "Apple" konsorcijā "iOS in the Car", kas liecina, ka automobiļi varētu būt arī nepiesaistīti vienai konkrētai platformai.

"Šobrīd jau miljoniem cilvēku pasaulē lieto "Android" platformas viedtālruņus un planšetes savos automobiļos, tomēr tā vēl nav tieši braukšanai pielāgota lietotāja pieredze," skaidro Patriks Bradijs, "Google" galvenais "Android" inženieris.

"Vai nebūtu lieliski, ja jūs varētu savas iecienītākās aplikācijas un mūziku izmantot arī savā automobilī, lietojot tā iebūvētās vadības sviras un ekrānus? Kopā ar saviem OAA partneriem mēs strādājam pie "Android" integrēšanas automobiļos, lai braukšana būtu ne tikai baudāmāka, bet arī drošāka un vieglāka," uzsver "Android" inženieris.

Detalizētāka informācija par "Andorid" operētājsistēmas izpausmes formām automobilī pagaidām netiek atklāta. Tomēr OAA pārstāvji uzsver, ka pirmie jaunie automobiļi ar "Android" operētājsistēmu borta sistēmā ražošanā nonāks vēl līdz šāgada beigām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!