Foto: Publicitātes foto

Informācijas tehnoloģiju gigants "Google" patentējis sistēmu, kura spējīga atpazīst citu transportlīdzekļu ieslēgtos pagrieziena rādītājus. Tamlīdzīga tehnoloģija tiks izmantota autopilota sistēmā. Lai arī "Google" šādu patentu iesniedza pirms gandrīz trim gadiem, tikai tagad tika publiskots tā saturs.

"Google" patentētā sistēma izmanto speciālu kameru, kura novēro vidi automobiļa priekšā. Elektronika spēs atpazīt signāla gaismas krāsas maiņu vai mirgošanu, kā arī spēs atšķirt avārijas signālu no pagrieziena rādītāja. Pēc tam ar iegūto informāciju autopilota vadības sistēma pieņems lēmumu par tālākajām darbībām.

Atgādinām, ka "Google" autopilota sistēmu izmēģina jau no 2009. gada. Pa šo laiku spēkrati ar "Google" bezpilota sistēmu testos ir nobraukuši vairāk nekā 2,7 miljonus kilometru, iekuļoties tikai 11 nenozīmīgos ceļu satiksmes negadījumos.

"Google" plāno organizēt bezpilota taksometru servisu un ražot savu bezpilota automobili. Pašlaik "Google" savu sistēmu izmēģina Arizonas, Kalifornijas, Teksasas un Vašingtonas štatā, ASV.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!