Foto: Publicitātes foto

Grieķijas kompānija "Namco" paziņojusi, ka vēlas kļūt par Krievijas autoražotāja "AvtoVAZ" partneri. Grieķi no "AvtoVAZ" plāno iegādāties motorus, pārnesumkārbas un citas komponentes, vēsta "RIA Novosti" ar atsauci uz Valēriju Nikolajevu, Krievijas vēstniecības Grieķijā tirdzniecības un ekonomisko sakaru grupas vadītāju.

"Ir tāda liels uzņēmums – "Namco", kura ir vienīgā kompānija, kas Grieķijā ražo vieglos automobiļus. Tās produkcija – automobilis "Pony" – daļēji tiek realizēts Grieķijas tirgū, bet pamatā tiek eksportēts uz Āziju un Āfriku. Šī kompānija vērsās pie mums ar lūgumu nodibināt kontaktus ar "AvtoVAZ"," skaidro Nikolajevs.

Krievijas diplomāti palīdzējuši kompānijai "Namco" sazināties "AvtoVAZ" eksporta nodaļu. Pēc Nikolajeva vārdiem, grieķi jau nosūtījuši savu piedāvājumu Krievijas autoražotājam.

"Namco" dibināts 1972. gadā un ražo robusta veidola mazcenas automobiļus. Uzņēmums paziņojis, ka 2015. gadā ieviesīs jauno "Pony" modeļu saimes paaudzi. Tāpat tiek pieļauts, ka šie spēkrati varētu iegūt vai nu franču "Peugeot Citroen", vai itāliešu "Fiat" agregātus. Āzijā un Āfrikā iecienītais "ponijs" maksā ap septiņiem tūkstošiem eiro.

Iepriekš, 2014. gada septembrī, tika ziņots, ka "AvtoVAZ" kompānijai piedāvāja Ēģiptē izveidot kopuzņēmumu ar "El Nasr Automotive Manufacturing Company". Toreiz Krievijas autoražotājs paziņoja, ka pārrunas ir "pietiekami padziļinātas un nopietnas".

Jau rakstījām, ka šobrīd jaunos "Lada" automobiļus nevar piereģistrēt Eiropas Savienībā, jo tie neatbilst jaunākajām normām, kas spēkā stājās 2014. gada 1. novembrī. Krievijas autoražotājs jau paziņojis, ka "Lada" tiks aprīkoti ar riepu gaisa spiediena kontroles sistēmu un motori atbildīs stingrajām "Euro 6" ekoloģiskajām normām.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!