Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Honda" pārtrauks "Accord" sedana tirdzniecību Eiropā zemā pieprasījuma dēļ, intervijā aģentūrai "Automotive News" atklājis japāņu autoražotāja Lielbritānijas nodaļas vadītājs Leons Brenans, tādējādi apstiprinot jau iepriekš izskanējušās baumas.

"Mēs izņemam "Accord" no Eiropas un neplānojam atgriezties šajā segmentā," paziņojis Brenans. Pieprasījums nekrītas tikai pēc "Accord" sedana, bet šī segmenta modeļiem kopumā. Arī līderi – "Ford Mondeo" un "Volkswagen Passat" – sāk zaudēt savu popularitāti, piemēram, salīdzinājumā ar BMW 3. sēriju un "Mercedes-Benz" C-klasi.

Eiropas tirgū "Honda Accord" debitēja 1977. gadā un to montēja Lielbritānijā. No 2000. gada "Accord" tika montēts tikai Japānā un cenas ziņā sāka zaudēt eiropiešu konkurentiem pamatā neizdevīgā jenas un eiro kursa dēļ.

Pēc "JATO Dynamics" apkopotajiem datiem, 2014. gadā Eiropā tika pārdoti tikai trīsarpus tūkstoši "Accord" automobiļu, kas ir par 19% mazāk nekā 2013. gadā. Savukārt kopumā "Honda" realizācija Eiropā saruka par 5% – līdz 133 tūkstošiem spēkratu gadā.
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!