Foto: Publicitātes foto

Kompānija "Honda" sadarbībā ar savu Britu salonauto čempionāta (BTCC) partneri "Team Dynamics" komandu izgatavos pasaulē visātrākā zālespļāvēja "Mean Mower" otro paaudzi. No priekšteča tas atšķirsies ar daudz jaudīgāku motoru, kas aizgūts no "Honda CBR1000R Fireblade" superbaika.

Tūkstoš kubikcentimetru motors ar ūdens dzesēšanas sistēmu attīsta 192 zirgspēku jaudu (par 82 ZS vairāk nekā līdzšinējam "Mean Mower") un 114 ņūtonmetru griezes momentu. Šādā versijā "Mean Mower Mk.2" zālespļāvējs spēs paātrināties līdz 215 km/h.

"Mean Mower" pirmā versija bija izgatavota uz 20 ZS jaudīgā "HF2620 Lawn Tractor" zālespļāvēja bāzes un tika aprīkota ar "Honda VTR 1000F Firestorm" superbaika motoru. Šāds zālespļāvējs no vietas līdz 100 km/h paātrinājās četrās sekundēs un maksimāli sasniedza 209 km/h.

2014. gadā "Mean Mower Mk.1" uzstādīja Ginesa pasaules rekordu kā visātrākais zālespļāvējs pasaulē, paātrinoties līdz 187,6 km/h. Turklāt šis zālespļāvējs ir spējīgs pildīt arī savu pamatfunkciju – pļaut zāli.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!