Japānas autobūves kompānija "Toyota Motor Corp." varētu iztērēt aptuveni 40 miljardus jenu (208 miljonus latu), lai novērstu radušās problēmas ar gāzes pedāli 3,8 miljonos automašīnu, ko uzņēmums atsaucis ASV, trešdien vēsta laikraksts "Tokyo Shimbun".

"Toyota" jau oktobra sākumā paziņoja, ka ASV atsauc 3,8 miljonus automašīnu, jo pastāv risks, ka kārtīgi nenostiprināta grīdas paklājiņa dēļ var ieķerties gāzes pedālis.

Tomēr autoražotājs līdz šim nav nosaucis iespējamos izdevumus, kas varētu būt saistīti ar šo automašīnu atsaukšanu.

"Toyota" jau aicinājusi autovadītājus izņemt visus šofera puses grīdas paklājiņus, taču patlaban kompānija apsver iespēju salabot arī gāzes pedāļus, kas varētu izmaksāt aptuveni 40 miljardus jenu, vēsta laikraksts.

"Tokyo Shimbun" arī norāda, ka kompānija veiks pārrunas ar ASV Ceļu satiksmes drošības pārvaldi (NHTSA) par to, kuriem modeļiem un cik daudz automašīnām būs nepieciešams remonts.

Iepriekš izskanējusī informācija liecina, ka pasaulē lielākais autoražotājs ASV atsauks "Toyota Camry", "Avalon", hibrīdautomašīnas "Prius", "Tacoma" un "Tundra" modeļus, kā arī "Lexus IS250", "IS350" un "ES350".

ASV valdība jau iepriekš norādīja, ka saņēmusi 100 ziņojumus par incidentiem saistībā ar šo defektu, no kuriem 15 gadījumos cilvēki cietuši autoavārijās, bet pieci cilvēki jau gājuši bojā.

Šā gada augustā kāds Kalifornijas štata policists un trīs viņa ģimenes locekļi gāja bojā Sandjego apgabalā, kad avarēja viņu "Lexus ES350".

Neilgi pirms avārijas kāds automašīnas pasažieris piezvanīja uz palīdzības dienestu 911 un dispečeram paziņoja, ka gāzes pedālis ir iesprūdis un automobilis jau sasniedzis 193 kilometrus stundā lielu ātrumu.

Apskati lietotu "Toyota" pārdošanas sludinājumus

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!