Foto: Publicitātes foto

Autogāzes iekārtu popularitāte autoīpašnieku vidū joprojām saglabājas augsta, un autoīpašnieki, kuriem pēc iekārtas uzstādīšanas mašīna piecu dienu laikā ir jāpārreģistrē CSDD, nereti ir pārliecināti, ka automašīnai nepieciešams iegādāties arī jaunu OCTA polisi, portālu "Delfi" informēja "If Apdrošināšana".

"If" kontaktu centrā katru nedēļu tiek saņemti vairāki zvani no autovadītājiem, kuri šī iemesla dēļ vēlas iegādāties jaunu OCTA polisi. Autovadītāji jautā, kas viņiem būtu jādara, lai pēc auto pārreģistrācijas CSDD, iegādātos jaunu OCTA polisi.

"Šis ir gadījums, kad auto pārreģistrācija CSDD nebūt nenozīmē, ka tam ir nepieciešama jauna polise. Tā kā nemainās ne automašīnas numurs, ne īpašnieks, no transportlīdzekļa īpašnieka civiltiesiskās atbildības obligātās apdrošināšanas viedokļa nav nepieciešams pārtraukt esošo OCTA polisi un iegādāties citu," norāda "If" galvenais OCTA produkta vadītājs Agris Āva.

Agris Āva min gadījumus, kuros ir svarīgi atcerēties par jaunas OCTA polises iegādi transportlīdzeklim. Pirmkārt, tas nepieciešams gadījumos, kad transportlīdzekļa īpašnieka maiņa notiek, pamatojoties uz reģistrēta komersanta izsniegtu rēķinu - uzziņu vai uz citiem dokumentiem, kuri apliecina auto īpašnieka īpašumtiesības. Tāpat jauna OCTA būs nepieciešama, kad auto pārreģistrē saistībā ar auto reģistrācijas apliecībā norādītā īpašnieka vai auto identifikācijas numura maiņu. Apdrošinātājs jāmeklē arī gadījumā, ja auto tiek izsniegta tranzīta numura karte vai apliecinājums par auto norakstīšanu un tā īpašnieks nav iesniedzis pieteikumu par OCTA polises izbeigšanu, tā uzskatāma par izbeigtu brīdī, kad auto mainās īpašnieks, tas tiek pārreģistrēts, vai arī tam tiek izsniegta tranzīta numura karte vai apliecinājums par norakstīšanu.

Saskaņā ar CSDD sniegto informāciju šāgada pirmajā pusgadā kopumā reģistrētas 6 635 automašīnas, kas aprīkotas ar gāzes iekārtām. No tām 90 ir jaunas automašīnas, kas reģistrētas pirmo reizi. Vairumu no tām iegādājušās juridiskās personas un tikai deviņus procentus – privātpersonas. Visbiežāk pircēji izvēlējušies "Toyota" un "Ford" markas jaunās automašīnas ar autogāzi.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!