Igaunijā aizvadītajā nedēļā reģistrēts 2009.gada izlaiduma "Koenigsegg CCX" superauto, kas ir visdārgākais šajā valstī reģistrētais spēkrats, ziņo izdevums "Õhtuleht". Pagaidām publiski nav zināms, kas šādu superauto kaimiņvalstī reģistrējis un par cik pircis, tomēr jauns šāds auto maksā ap 800 tūkstošiem eiro. Līdz šim dārgākais auto Igaunijā bija "Rolls-Royce Phantom", kas maksā nepilnu pusmiljonu eiro.

Atgādināsim, ka Zviedrijā izstrādātais un ražotais "Koenigsegg CCX" superauto ir viens no pasaules ātrākajiem sērijveida automobiļiem. Tas aprīkots ar 4,7-litru V8 kompersormotoru, kas attīsta 806 zirgspēku jaudu un 919 Nm griezes momentu. No vietas līdz 100 km/h tas paātrinās 3,2 sekundēs. Kā apgalvo ražotājs, "Koenigseg CCX" spēj paātrināties līdz 417 km/h, kas ir par 10 km/h ātrāk nekā "Bugatti Veyron", tomēr oficiāli šāds rezultāts nav fiksēts.

Piebildīsim, ka Latvijā visdārgākais reģistrētais automobilis ir "Pagani Zonda C12-F Clubsport Roadster", kas maksā vairāk par pusmiljonu eiro. Starp citiem Latvijā reģistrētajiem dārgajiem automobiļiem var minēt "Lamborghini Murcielago LP-640" un "Mercedes-Benz SLR McLaren" ar individuālizēto numurzīmi "TOY".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!