Foto: Publicitātes foto

ASV elektrisko automašīnu ražošanas uzņēmuma "Tesla Motors" direktoru padomes priekšsēdētājas amatā iecelta Austrālijas telekomunikāciju kompānijas "Telstra" finanšu direktore Robina Denholma (attēlā).

Iepriekšejais "Tesla" direktoru padomes priekšsēdētājs Īlons Masks šo amatu atstāja oktobrī saistībā ar investoru maldināšanu.

Denholmas iecelšana "Tesla" direktoru padomes priekšsēdētājas amatā spēkā stājas nekavējoties, taču viņa "Telstra" strādās vēl sešus mēnešus, jo viņas darba līgums ar Austrālijas uzņēmumu par aiziešanu no darba paredz brīdināt sešus mēnešus iepriekš.

Denholma "Tesla" direktoru padomē darbojas jau kopš 2014. gada.

Kā vēstīts, pēc vienošanās ar ASV finanšu tirgus regulatoru "Tesla" un Masks oktobrī piekrita kopumā samaksāt 40 miljonu dolāru lielu sodanaudu, un Masks piekrita atkāpties no direktoru padomes priekšsēdētāja amata saistībā ar investoru maldināšanu ar nepatiesiem paziņojumiem par plāniem pārtraukt uzņēmuma akciju kotēšanu biržā. "Tesla" direktoru padomes priekšsēdētāja amatu Masks, kurš ir kompānijas dibinātājs, nedrīkst ieņemt vismaz trīs gadus.

Masks gan saglabājis uzņēmuma vadītāja amatu.

Denholma strādājusi arī citās tehnoloģiju kompānijas, tostarp "Juniper Networks" un "Sun Microsystems", kā arī Japānas autobūves uzņēmumā "Toyota".

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!