Foto: Publicitātes foto

Iževskas automobiļu rūpnīca plāno ražošanā atjaunot "Izh-27175" modeli, kas sabiedrībā plašāk pazīstams vienkārši kā "bulku vāģis" vai "kabluks", vēsta Krievijas mediji.

"Vēl joprojām klienti vēršas Iževskas autorūpnīcā un prasa, vai var iegādāties vieglo komerctransportu. Uzzinot, ka tomēr nē, vaicā, vai nevarētu to atjaunot ražošanā. Šobrīd tieši šo jautājumu arī izskatām," atklājis "Interfax" avots, kura personība netiek atklāta.

Pēc izdevuma "Vedemosti" rīcībā esošās informācijas, Iževskas autorūpnīca patiešām izskata iespēju atjaunot leģendārā "kabluka" ražošanu, kuru mūsdienās aizstājis tā ideoloģiskais pēctecis "Lada Largus" un "Dacia Logan MCV" bāzes.

"Izh-27175" izgatavots, izmantojot "septītā žiguļa" (VAZ-21074) agregātus, Iževskas autorūpnīcā tika ražots periodā no 2005. līdz 2012. gadam. Automobilis bija aprīkots ar 1,6 litru benzīna motoru, kas attīsta 76 zirgspēku jaudu un kas sajūgts ar piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu. Šī modeļa ražošana tika pārtraukta līdz ar "septītā žiguļa" noņemšanu no konveijera.

Savukārt "Lada Largus" universālis un furgons debitēja 2012. gadā. Komerctransporta versijā tas maksā no 363 tūkstošiem rubļu (6 542 eiro) un tiek komplektēts ar 87 ZS jaudīgu 1,6 litru motoru un piecpakāpju manuālo pārnesumkārbu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!