Foto: Publicitātes foto

Ik pa laikam izsoļu nami nāk klajā ar paziņojumiem, ka kādā nomaļā šķūnītī atrasta kāda autobūves pērle. Jaunākais no šādiem paziņojumiem nāk no "Artcurial Motorcars" izsoļu nama, kas interesentiem piedāvās iegādāties 40 gadus garāžā nostāvējušu 90 gadus vecu "Bugatti" automobili.

1925. gada izlaiduma "Bugatti Brescia" izsoles rīkotājs plāno realizēt par 150 līdz 250 tūkstošiem eiro. Pavisam savulaik tika izgatavoti tikai 12 šī modeļa spēkratu.

Četri no šī modeļa eksemplāriem piederēja vienai ģimenei. Trīs no tiem tā pārdeva pagājušā gadsimta 70. gados, bet vienu, kuru pati iegādājās 1953. gadā, atstāja šķūnītī. Tieši šis eksemplārs tiks piedāvāts izsolē 22. jūnijā Francijā.

Detalizētāka informācija par šī automobiļa tehnisko komplektāciju netiek publicēta. Zināms vien tas, ka virsbūvi šim īsās riteņu garenbāzes "Bugatti Brescia" izgatavojusi franču kompānija "L'Maron". Automobilis saglabāts oriģinālajā veidolā.

Atgādinām, ka 2010. gadā līdzīgu "Bugatti Brescia" atrada kādā Šveices ezera dzelmē. Sarūsējušo franču spēkratu izsolē pārdeva par 260 tūkstošiem eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!