Foto: Publicitātes foto

Jau šajā nedēļas nogalē, no 15. līdz 17. aprīlim, Ķīpsalā notiks starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2016". Pašlaik Izstāžu centra hallēs aktīvi notiek stendu iekārtošanas darbi, bet organizatori atklāj vēl vienu izstādes jaunumu – pasaulē populāro elektromobili "Tesla Model S".

"Tesla Model S" ir sava veida revolūcija elektromobiļu jomā. Ja līdz tam industrijā elektromobiļi bija vai nu tikai konceptuālā, vai pagalam nesimpātiskā sērijveida veidolā, tad "Tesla" ar savu elektromobili pierādīja, ka ne vienmēr alternatīvās enerģijas spēkrati ir kompromiss salīdzinājumā ar tradicionālajiem automobiļiem.

Mūsdienīgs un dinamisks automobiļa veidols – tas būtiski atšķiras no pasaulē pazīstamo autoražotāju hibrīda vai elektriskajiem spēkratiem, kurus atpazīstamie zīmoli vienmēr vēlējušies uzkrītoši distancēt no pārējā piedāvājuma. Nezinātājs uzreiz pat nepateiktu, ka "Tesla Model S" ir elektromobilis, jo izskatās kā jaudīgs un elegants sedans ar, piemēram, sešcilindru dzinēju.

Neliek vilties arī dinamika – auto attīsta 362 zirgspēku jaudu un konstantu 440 ņūtonmetru griezes momentu. Tas ļauj elektriskajam sedanam no vietas līdz 100 km/h paātrināties sportiska auto cienīgās piecās sekundēs un maksimāli sasniegt aptuveni 200 km/h.

"Tesla Model S" no citiem tirdzniecībā pieejamajiem elektromobiļiem atšķiras ne tikai ar skaisto veidolu un pirmšķirīgo dinamiku, bet arī ar degvielas ekonomiju jeb precīzāk – iespējamo nobraucamo attālumu bez atkārtotas akumulatoru uzlādes, kas ir līdz pat 500 kilometriem atkarībā no klienta izvēlētā akumulatoru komplekta versijas.

Šis amerikāņu elektromobilis ātri kļuva par dižpārdokli ASV, un to kāroja arī potenciālie klienti no citiem pasaules reģioniem. Sākotnēji nepacietīgākie entuziasti ārpus ASV to iegādājās tā saucamajā pelēkajā importā, bet tikai 2013. gada beigās tas oficiāli tika piedāvāts arī Eiropas tirgum.

"Tesla Model S" nodrošināja atpazīstamību ne tikai autoražotājam, kas jaunākajam savam modelim "Tesla Model 3" ļāva saņemt vairāk nekā 300 tūkstoš pasūtījumu mazāk nekā nedēļas laikā, bet arī veicināja lielāku cilvēku interesi un ticību elektriskajiem transportlīdzekļiem.

Jau ziņots, ka starptautiskajā autoindustrijas izstādē "Auto 2016" būs tādas tematiskās sadaļas kā "Auto" – jauni vieglie un apvidus auto; "Auto Exotica" – automobiļu tūnings un šovi; "Transporta tehnika" – komerctransports un speciālā tehnika; "Auto mehānika" – autoservisu aprīkojums, automobiļu remonta instrumenti un piederumi.

Izstādi "Auto" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!