Foto: Publicitātes foto
Šajā nedēļas nogalē, no 15. līdz 17. aprīlim, Ķīpsalā notiek starptautiskā autoindustrijas izstāde "Auto 2016", kas tradicionāli ieskandina pavasari auto entuziastiem un profesionāļiem.

Izstādes organizatori piedāvā TOP 10 ar nozīmīgākajiem "Auto 2016" pieturas punktiem, kur apmeklētājiem noteikti jāpiestāj!

Itāliešu ekstravagantais “Alfa Romeo 4C Spider”

Foto: Publicitātes foto

"Alfa Romeo 4C" ir kompakts un viegls aizmugurējo riteņu piedziņas sportiskais automobilis. Tagad tas pieejams arī rodstera "Spider" versijā. Lai arī 240 zirgspēki pirmajā brīdī nešķiet daudz, jāņem vērā, ka spēkrats sver tikai tonnu. Šāda kombinācija ļauj nodrošināt pirmšķirīgu dinamiku – paātrinājums līdz 100 km/h aizņem tikai 4,5 sekundes, bet maksimālais braukšanas ātrums sasniedz 257 km/h.

“Ford Mustang” pirmo reizi oficiāli Eiropā

Foto: Publicitātes foto

Jaunās paaudzes "Ford Mustang" pirmo reizi savā vairāk nekā 50 gadu modeļa pastāvēšanas vēsturē oficiāli ir nopērkams arī Eiropas tirgū. Interesanti, ka šis sportiskais automobilis jaunajā paaudzē ir pieejams ne tikai ar tradicionālo V8 dzinēju, bet arī eiropiešu gaumei, nodokļu politikai un maciņam pieejamāku četrcilindru turbomotoru. Tas gan nenozīmē, ka "Mustang" ar tādu būs nīkulis – 2,3 litru dzinējs attīsta 314 ZS.

Pirmais iekārojamais elektromobilis “Tesla Model S”

Foto: Publicitātes foto

"Tesla Model S" ir sava veida revolūcija elektromobiļu jomā. Ja līdz tam industrijā elektromobiļi bija vai nu tikai konceptuālā, vai pagalam nesimpātiskā sērijveida veidolā, tad "Tesla" ar savu elektromobili pierādīja, ka ne vienmēr alternatīvās enerģijas spēkrati ir kompromiss salīdzinājumā ar tradicionālajiem automobiļiem. Neliek vilties arī dinamika – auto attīsta 362 zirgspēku jaudu un paātrinājums līdz 100 km/h aizņem sportiska auto cienīgas piecas sekundes.

Ekskluzīvais hibrīds “Fisker Karma”

Foto: Publicitātes foto

"Fisker Karma" būtībā ir pirmais no elektroligzdas uzlādējamais sērijveida luksusa automobilis pēdējās desmitgades elektrisko spēkratu buma ērā. Tam ir hibrīda spēka agregāts ar 408 zirgspēku jaudu un 1300 Nm griezes momentu. Diemžēl šo modeli vajāja dažādas tehniskas ķibeles un tas arī neizturēja konkurenci no tobrīd uzlecošās zvaigznes "Tesla" ar tās sportiskajiem elektromobiļiem. Rezultātā jaunais amerikāņu autoražotājs bankrotēja un pavisam tika izgatavoti tikai 2450 šī modeļa eksemplāri.

“Renault Megane” ar piestūrējošiem aizmugurējiem riteņiem

Foto: Publicitātes foto

Kompaktais hečbeks "Renault Megane" salīdzinājumā ar priekštečiem kļuvis elegantāks savā dizainā. Tomēr tas nav vienīgais trumpis šim ģimenes automobilim. To iespējams aprīkot ar dažādām modernām tehnoloģijām, no kurām īpaši izceļama "4Control" šasija ar aizmugurējiem piestūrējošajiem riteņiem, kas atvieglina braukšanu līkumos vai apgriešanos braukšanai pretējā virzienā.

Pasaulē populārākais rodsters “Mazda MX-5”

Foto: Publicitātes foto

Patiecoties demokrātiskajai cenai un klasiskajai piedziņai, šis modelis visās tā paaudzēs ir vispārdotākais rodsters pasaulē. Jaunā modeļa konstrukcijā aktīvi ir izmantotas šī japāņu autoražotāja "Skyactiv" tehnoloģijas, kas automobili padara ne tikai dinamisku, bet arī vieglu un ekonomisku.

“Ledus sirds” stila BMW kabriolets

Foto: Publicitātes foto

Apmeklējot "Auto Exotica 2016" kopā ar visu ģimeni, noteikti ir jāpiestāj pie Disneja studijas animācijas filmu seriāla "Ledus sirds" ("Frozen") stilā ieturētā "BMW" kabrioleta. Viscaur baltas un zilas krāsas kombinācijā izpildītais kabriolets ir rotāts ne tikai ar filmas varoņu attēliem, bet ir aprīkots arī ar jaudīgu audiosistēmu. Ziemā ar kabrioletu, tik zemu balstiekārtu un šosejas riepām? Pasaku valstībā ir iespējams itin viss!

Robokopa patruļmašīna

Foto: Publicitātes foto

gan lieliem, gan maziem zēniem patiks Robokopa patruļmašīna. Šis pa pusei cilvēka, pa pusei robota futūristiskais spēkrats ir izgatavots uz "Mazda RX-8" bāzes. Kā jau taisnības cīnītājam, kurš patrulē ne tikai vienā noteiktā rajonā kā "parastie policisti", bet no ļaunā glābj visu pasauli uzreiz, viņam ir paredzēts unikāls transportlīdzeklis. Zilās krāsas patruļmašīna ir aprīkota ne tikai ar gaismas un skaņas sirēnām, bet ir arī pamatīgi satūnēta, lai iedvestu bijību un noķertu jebkuru ļaundari. Šajā Robokopa patruļmašīnas projektā ir ieguldītas 570 cilvēkstundas darba.

Sešvietīgā kupeja "Oldsmobile Toronado"

Foto: Publicitātes foto

Īpaši bagātīgi eksotisko automobiļu izstādē ir pārstāvēti amerikāņu klasiskie spēkrati no leģendārās muskuļauto ēras. Interesants šīs kategorijas eksemplārs ir 1966. gada "Oldsmobile Toronado". Šis automobilis ir zīmīgs ar to, ka ir pirmais pēckara priekšpiedziņas sērijveida spēkrats ASV. Ja 60. gadu Eiropas kontekstā tādus iztēlojamies kā vienkāršus ģimenes automobiļus, tad "Toronado" luksusa klasē (turklāt šī ir vienīgā sešvietīgā kupeja) bija kā izlēcējs klasiskās piedziņas dominantes pulkā. Izstādē aplūkojamais eksemplārs ir vienīgais šādi restaurētais "Toronado" eksemplārs Eiropā un, iespējams, viens no kvalitatīvākajiem arī visā pasaulē.

“Dodge Charger” hromētais V8 motors

Foto: Publicitātes foto

Amerikāņu muskuļauto neatņemama sastāvdaļa ir liels, jaudīgs un skaļš dzinējs. Izstādē var apskatīt viscaur hromētu V8 motoru, kas paredzēts 1973. gada "Dodge Charger" pārbūves projektam. Astoņu litru motors ar karburatoriem un turbokompresoru attīsta 900 zirgspēku jaudu un 1200 ņūtonmetru griezes momentu. Šāds motors vien maksā pāris desmitus tūkstošus eiro.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!