Foto: Publicitātes foto

Indijas koprporācijai "Tata" piederošais britu luksusa automobiļu ražotājs "Jaguar Land Rover" plāno atvērt jaunu ražotni Austrumeiropā. Kā potenciālās valstis šim mērķim tiek izskatītas Polija, Slovākija, Čehija un Ungārija, vēsta izdevums "The Financial Times" ar atsauci uz procesam pietuvinātu avotu.

"Pagaidām autoražotājs gaida labāko piedāvājumu no Austrumeiropas valstīm," pastāstījis "The Financial Times" avots. Pašlaik "Jaguar Land Rover", neskaitot Lielbritāniju, ir vēl rūpnīcas Ķīnā un Indijā, bet vēl viena tiek būvēta Brazīlijā. Tāpat ir virmojušas runas par iespējamo "Jaguar Land Rover" ražotni ASV.

Ja "Jaguar Land Rover" uzbūvētu rūpnīcu Austrumeriopā, tas būtu jauns solis autoražotāja stratēģijā. Ja līdz šim rūpnīcas Ķīnā, Indijā un Brazīlijā atrodas vienos no lielākajiem "Jaguar Land Rover" produkcijas noieta tirgiem, tad Austrumeiropa ir tikai solis izmaksu samazināšanai.

"Austrumeiropā ir lētāks darbaspēks. Tam nav nekāda ģeogrāfiska pamatojuma. Cilvēki Polijā un Ungārijā nemaz tik ļoti nepērk "Jaguar Land Rover" automobiļus," komentē "The Financial Times" avots.

"Jaguar Land Rover" pašlaik Lielbritānijā ir trīs automobiļu montāžas rūpnīcas un viena rūpnīca jaunajai motoru saimei. Divas no iepriekšminētajām rūpnīcām darbojas ar pilnu jaudu, kamēr trešā saņēmusi vairāk nekā pusmiljarda investīcijas nākamā "Jaguar XF" izlaides sagatavošanās darbiem.

2014. gadā "Jaguar Land Rover" saražoja 460 tūkstošus automobiļu, bet šogad izlaidi plāno palielināt līdz pusmiljonam vienību. Britu luksusa automobiļu ražotājam šajā ziņā ir vēl tāls ceļš ejams līdz Vācijas lielāko "premium" ražotāju ("Audi", BMW un "Mercedes-Benz") izlaides apjomam, no kuriem katrs gadā saražo ap diviem miljoniem automobiļu.

"Jaguar Land Rover" rūpnīca Austrumeiropā ļautu izlaides kapacitāti palielināt par vismaz 250 tūkstošiem vienību gadā.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!