Foto: Publicitātes foto

Britu autoražotāju grupa "Jaguar Land Rover" patentējusi tehnoloģiju, kas ļaus autovadītājiem atbrīvoties no nepieciešamības līdzi nēsāt spēkrata atslēgu. Runa šajā gadījumā ir par sistēmu, kura ar speciālām fotokamerām automobiļa sānos spēs atpazīt cilvēka seju.

Saskaņā ar "Jaguar Land Rover" patenta pieteikumu, jaunās tehnoloģijas darbību nodrošina divas miniatūras fotokameras, kas iebūvētas zem automobiļa loga līnijas. Šīs divas kameras spēj atpazīt cilvēku un noskenēt tā seju trijās dimensijās.

Fotokameru iegūtie attēli un mērījumi tiks salīdzināti ar tiem, kas atrodas borta datora atmiņā. Ja tie sakritīs, sistēma atslēgs automobiļa durvis bez atslēgas izmantošanas.

Tāpat automobiļa īpašnieks varēs ieviest divu soļu autentifikāciju – izmantojot gan atslēgas, gan sejas atpazīšanu. Tas mazinās automobiļa nozagšanas risku, piemēram, ja spēkrata īpašnieks ir pazaudējis atslēgas vai arī tās viņam ir nozagtas.

Vai un kad tamlīdzīga tehnoloģija varētu nonākt arī "Jaguar" un "Land Rover" sērijveida automobiļos, pagaidām nav zināms.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!