Kompānija "AvtoVAZ" esošās paaudzes "Lada 4x4" (t.s. Ņiva) apvidus automobili ražošanā saglabās līdz 2021. gadam. Tomēr līdz tam leģendārais krievu apvidnieks tiks gan modernizēts, gan papildināts ar jaunā aprīkojuma iespējām, vēsta vietējie mediji ar atsauci uz autoražotāju.

Drīzumā "Lada 4x4" iegūs jaunu salonu ar citādu centrālo konsoli un durvju apšuvēm. Tāpat šajā automobilī tiks uzstādīta salona ventilācijas padeve arī aizmugurējiem pasažieriem. Savukārt gaisa kondicionētājs un tā vadība tiks aizgūta no "Lada Kalina" modeļa.

Vēl šī modeļa modernizācijā tiks uzstādīti logu elektriskie pacēlāji, sānskata spoguļu elektriskā regulācija un apsilde, kā arī elektriskā apsilde sēdekļiem.

Atjauninātais "Lada 4x4" tiks komplektēts ar 1,6 litru astoņu vārstu benzīna motoru no "Lada Priora", kā jauda tiks samazināta no 90 uz 83 zirgspēkiem. Tāpat šim modelim, piemēram, stūres stienis būs aizgūtas no "Dacia Logan", kā arī veiktas dažādas izmaiņas transmisijā.

Visas šīs izmaiņas "Lada 4x4" modelī plānots ieviest līdz 2017. gadam.

Atgādinām, ka iepriekš šo modeli bija plānots ražot līdz tā 40 gadu jubilejai – 2017. gadam, padarot to par vienu no visilgāk ražotajiem modeļiem pasaulē.

Līdz šim ir saražoti vairāk nekā divi miljoni "Lada 4x4" automobiļu. "Lada 4x4" tiek eksportēta arī uz Rietumeiropu, piemēram, Vāciju un Lielbritāniju.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!