Foto: DELFI
Jaunākie auto modeļi tieši no Ženēvas, spilgtākie Latvijas, ārvalstu tūninga šedevri un vīzijas, komerctransports un industriālā tehnika, autoservisu aprīkojums – to visu trīs dienas, no 15. līdz 17. aprīlim, Ķīpsalā piedāvās lielākā autoindustrijas izstāde Baltijā "Auto 2016".

"Jau redzama gaisma tuneļa galā!" tik tēlaini šībrīža situāciju autonozarē raksturo Eiropas tirgus analītiķi. "Arī Latvijā vērojama zināma tirgus nobriešana. Jau pagājušajā gadā izstāde liecināja par nelielu autoindustrijas kāpumu. Šo optimismu apstiprina jauno modeļu klāsts un to dažādība, kā arī pārdoto automašīnu skaits izstādē. Esmu pārliecināts, ka arī izstāde veicina šo pozitīvo tendenci un Ķīpsalā atkal pulcēs tūkstošiem automīļu," norāda izstādes "Auto" vadītājs Gints Šāvējs.

Izstāde "Auto 2016'' piedāvās iespēju vienkopus aplūkot un salīdzināt dažādu marku jaunākos modeļus un iepazīties ar autodīleru karstākajiem piedāvājumiem. Jau šobrīd zināms, ka izstādes apmeklētājus priecēs jaunākie "Fiat", "Alfa Romeo", "Jeep", "Hyundai", "Isuzu", "Suzuki", "SsangYong", "Seat", "Nissan", "Peugeot", "Renault", "Dacia", "Subaru", "Chrysler", "Dodge", "Ford", "Mazda" un daudzu citu autoražotāju spēkrati.

Jau šobrīd autozīmolu pārstāvji gatavojas "Auto 2016'' un izstādes apmeklētājiem sola īpaši izdevīgus piedāvājumus un iegādes noteikumus. Neviens interesents nepaliks bez profesionālas konsultācijas vai vērtīga padoma.

"Pavasaris ir īstais brīdis, kad cilvēki apsver jauna auto iegādi. Tieši tāpēc izstādē "Autobrava" visus auto piedāvās par ražotāja cenu. Turklāt prezentēsim arī jauno "Hyundai Tucson" un, protams, "Latvijas Gada auto 2016" titula ieguvušo "Hyundai i20"," stāsta Andris Sivickis, viena no lielākā autodīlera Baltijā "Autobrava" direktors, piebilstot: "Novērtējam izstādes sniegtās iespējas – stabili katru gadu pārdodam no astoņiem līdz 11 auto."

""Inchcape Motors Latvia" izstādē piedāvās "Mazda" un "Ford" automobiļus. Apmeklētāji varēs apskatīt gan "Latvijas Gada auto 2015" titula ieguvēju "Ford Mondeo", gan "Latvijas Ģimenes auto 2016" – "Ford S-Max", gan arī pagājušajā gadā labāko komerctransportu "Ford Transit". Protams, neizpaliks arī jaunumi. Interesentus priecēs pasaulē pārdotākais leģendārais rodsters "Mazda MX-5", veiktspējas iemiesojums "Ford Mustang", trešās paaudzes "Ford Focus RS" un "Ford Edge" – pilnīgi jauns modelis Ford SUV klasē," atklāj "Inchcape Motors Latvia" mārketinga vadītāja Jana Garanča.

Autoizstādes tradicionālā odziņa – eksotisko spēkratu sadaļa "Auto Exotica 2016" – apmeklētājiem ļaus aplūkot vairāk nekā 100 tūninga šedevru no Latvijas, Lietuvas, Igaunijas, Somijas, Zviedrijas, Norvēģijas, Čehijas, Šveices, Krievijas, Baltkrievijas un Vācijas. Gadu gaitā "Auto Exotica" ir kļuvusi par vienu no Austrumeiropas lielākajiem autotūninga šoviem un tikšanās vietu autoklubiem.

Savukārt nozares profesionāļi Ķīpsalā varēs iepazīties ar jaunāko komerctransportu un industriālo tehniku, autoservisu aprīkojumu, instrumentiem un aksesuāriem.

Sacensības automehāniķiem, iekārtas un instrumenti darbībā, plaša jaunāko autoservisa iekārtu, instrumentu, tehnoloģiju un apkopes līdzekļu ekspozīcija būs atrodama izstādes sadaļā "Auto mehānika 2016". Kā atraktīvs un izglītojošs pasākums būs Latvijas profesionālās izglītības iestāžu audzēkņu profesionālās meistarības konkursa "Automehānika 2016" fināls, kurā spraigās sacensībās noskaidros labākos no labākajiem.

Apmeklējot izstādes sadaļu "Transporta tehnika 2016", varēs iepazīties ar jaunāko kravas un pasažieru pārvadājumu tehniku un vieglo komerctransportu – "MAZ", "Iveco", "Scania", "Setra", "Evobus", "Ford", "Fiat" u.c. Tāpat tiks prezentēti augsta standarta treileri, piekabes un puspiekabes kravu pārvadājumiem – "Wielton", "Kässbohrer" un citi. Tā ir lieliska iespēja Baltijas valstu autoparku uzturētājiem vienkopus iepazīties ar jaunumiem šajā nozarē, uzlabot un papildināt savu autoparku.

Izstādi "Auto 2016" organizē Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība "BT 1".

Ieejas biļešu cenas pieaugušajiem maksās sešus eiro, bet pensionāriem, studentiem un skolēniem – četrus eiro. Bērniem līdz septiņu gadu vecumam ieeja būs bez maksas. Tāpat būs pieejama ģimenes biļete par 14 eiro.

Fotoreportāža no pagājušā gada izstādes:
Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!