Foto: Publicitātes foto

Starptautiskā autožurnālistu vērtēšanas komisija praktiskākā automobiļa apbalvojumu "Autobest 2016" piešķīrusi jaunajam "Fiat Tipo", kas jau nonācis tirdzniecībā Itālijā, bet drīzumā debitēs arī citos Eiropas tirgos. "Fiat Tipo" izcīnījis pirmo vietu, aiz sevis atstājot pārējos četrus finālistus – jauno "Opel Astra", "Hyundai Tuscon", "Honda CRV" un "Mazda CX-3".

Pēc "Autobest" vērtēšanas komisijas domām, "Fiat Tipo" dizains, dzinēju piedāvājums, komforts, praktiskums, kā arī labā cenas un kvalitātes attiecība ir ļoti aktuāla pircējam Eiropā.

"Autobest" vērtēšanas komisijā bija 26 eksperti, kas pārstāv izdevumus no 26 Eiropas valstīm. Vērtēšanas komisija sedanam "Fiat Tipo" piešķīra 1492 punktus trīspadsmit dažādās vērtēšanas kategorijās – izskata, komforta, ekonomiskuma, vadāmības, cenas, apkalpošanas tīkla, rezerves daļu piegādes, praktiskuma, atlikušās vērtības un citās. Tādējādi, lai uzvarētu, automobilim bija jāatbilst racionālākajai izvēlei daudzās no šīm kategorijām.

Turklāt "Fiat Tipo" ir kļuvis par trešo koncerna modeli, kas izcīnījis šo prestižo "Autobest" novērtējumu. Pirmais apbalvojums 2003. gadā tika piešķirts "Fiat Panda", bet otro 2008. gadā ieguva "Fiat Linea". Oficiāli "Autobest" apbalvošanas ceremonija notiks nākamā gada februārī Milānā.

Sedans "Fiat Tipo" atšķiras ar 520 litru bagāžas nodalījumu un samērā kompaktiem virsbūves gabarītiem (garums – 4,54 m; platums – 1,79 m; augstums – 1,49 m). Automobiļa riteņu bāzes garums sasniedz 2,64 m, tāpēc pasažieriem tiek nodrošināta komfortabla telpa. Pozitīvu iespaidu gan automobiļa ārpusē, gan salonā rada izteikta dizaina sajūta, kas šo modeli padara vēl ekskluzīvāku savā segmentā.

Jaunais "Fiat" modelis atkarībā no klienta izvēles tiek komplektēts ar vienu no diviem "MultiJet II" turbopūtes dīzeļdzinējiem vai kādu no diviem benzīna dzinējiem, kuru jauda sasniedz ir 95 līdz 120 ZS. Pēc ražotāja datiem, degvielas patēriņš vienam no dīzeļa versijas automobiļiem nesasniegs pat četrus litrus uz 100 km.

"Fiat Tipo" ir pieejamas diezgan plašas aprīkojuma iespējas – "Uconnect" sistēma ar piecu collu skārienjutīgo ekrānu, "Bluetooth" savietojamība, audio un USB savienojumi, daudzfunkcionāls stūresrats. Kā papildaprīkojumu automobilī var iebūvēt atpakaļskata kameru un jauno navigācijas sistēmu "TomTom 3D Touch".

Decembrī dzimtajā Itālijas tirgū debitējušais "Fiat Tipo" drīzumā parādīsies arī citās 39 Eiropas, Āzijas un Āfrikas valstīs. Latvijā "Autobrava" jau pieņem iepriekšējus "Fiat Tipo" pasūtījumus, bet salonā modelis parādīsies 2016. gada otrajā ceturksnī.

Jaunais "Fiat" sedans tapis "FCA Style Center" Itālijā un "Tofaş" pētījumu centrā Turcijā. Savukārt ražos šo spēkratu Turcijā.

Nosaukums "Fiat Tipo", ko šopavasar iepazinām kā "Fiat Ægea" prototoipu, daudzos tirgos ir zināms jau sen. "Fiat" koncerns hečbeku ar tādu pašu nosaukumu ražoja laikā no 1988. līdz 1995. gadam, par 1989. gadā tas ieguva Eiropas Gada auto titulu.

Seko "Delfi" arī Instagram vai YouTube profilā – pievienojies, lai uzzinātu svarīgāko un interesantāko pirmais!